Szegedi hírek

2024.04.11. 07:40

Újabb beruházások a Gedói óvodában

Saját forrásból költött 15 millió forintot fejlesztésre a másfél éve felújított Gedói óvodában az önkormányzat. Kicserélték az udvar térburkolatát és napvitorlákat szereltek fel.

Timár Kriszta

Újabb 15 millió forintot költöttek a Gedói óvodára. Fotó: Karnok Csaba

A felújított Gedói óvodát 2022 szeptemberében adták át. A város egyik legnagyobb, 8 csoportos óvodáját 560 millió forintos uniós támogatásból modernizálták kívül-belül. Most az önkormányzat saját forrásból újabb 15 millió forintot költött rá. Tóth Károly önkormányzati képviselő elmondta, bár uniós források egyelőre nem állnak rendelkezésre, az önkormányzat így is fontosnak tartja, hogy folytassa azt a sikertörténetet, amely során a 41 saját fenntartásban lévő óvoda közül immár 14-et felújítottak.

 Az aszfalt helyett térburkolat került az udvarra és a bejárathoz, összesen 262 négyzetméteren. Ennek nem csak esztétikai oka van: mivel a fákat meghagyták a területen, fontos volt, hogy vízáteresztő réteg kerüljön a területre, hogy a növények életképesek maradjanak és a nyári melegben kellő árnyékot biztosítsanak a szabadban játszó gyermekeknek

 – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő. Ugyanezen céllal szereltek fel napvitorlákat is az épület udvar felőli bejáratához, ott tartanak ugyanis ünnepségeket és közösségi programokat, így most már ezen alkalmakon sem kell a tűző napon álldogálni.

Ugyanebben a programban május végéig a Tarjáni óvoda egy udvari játékot kap. Tavaly és idén az összes önkormányzati fenntartású óvodában bővítették az óvodai játszóudvarokat és játékokat újítottak fel. Erre összesen 183,7 millió forintot fordít az önkormányzat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában