Helyi közélet

2024.05.01. 10:30

Makón nem csak biciklit, tárolóállványt is lopnak

Szabó Imre

Az, hogy elkötnek egy kerékpárt, Makón szinte mindennapos. A Bajcsy-Zsilinszky lakótelepen viszont egy kerékpártároló állványt loptak el nemrégiben – tudtuk meg a körzet önkormányzati képviselőjétől. Székely Ildikó segített a probléma megoldásában. A szokatlan történettel fogadóóráján találkozott.

A rendbe tett tárolóhely az új állvánnyal. Fotó: Székely Ildikó Facebook-oldala
A rendbe tett tárolóhely az új állvánnyal. Fotó: Székely Ildikó Facebook-oldala

– Egy lakó azzal a panasszal keresett meg, hogy a B1-es épület elől eltűnt a kerékpárállvány, így most nincs hová lezárni a bicikliket – mondta el a Délmagyarországnak Székely Ildikó, aki a júniusi választáson is indul. Hozzátette, ez azon a környéken tényleg probléma, mert sokan közlekednek két keréken.

Mint kiderült, az illető látta is, hogy valaki az éj leple alatt egy utánfutós autóval megérkezik és feldobja rá a fém tárolóeszközt.

El akarta vinni a mellette lévő másikat is, de nem boldogult vele, mert az évek során belenőtt egy fa. A panaszos lakó a rendszámot sajnos nem jegyezte meg, így az önkormányzat nem tudott feljelentést tenni 

– mondta a képviselő.

A kerékpártárolás problémáját azonban gyorsan megoldották. Mivel a városgazdálkodásnak éppen volt egy erre a célra alkalmas állványa, ezt a helyszínre vitték és elhelyezték. Ráadásul mindkét kerékpártároló környékét megszépítették: a terület még szilárd burkolatot is kapott korábban felszedett járdalapok felhasználásával. A lakók tehát végül jól jártak, és voltak köztük néhányan, akik megígérték, szemmel tartják majd a fém állványokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában