Makó és környéke

2012.10.28. 20:02

Megtalálták a Makón ellopott Cruisert

Csongrád megye - Happy enddel zárult a portálunkon két hónapja megírt makói kerékpárlopás: miután a tulajdonos feljelentést tett, a rendőrök megtalálták a biciklit. Szegeden ugyanakkor közel 100 olyan kerékpár van a városi kapitányságon, amelyet eddig nem tudtak visszaadni a tulajdonosnak, mert a lopást nem jelentették be.

Szabó Imre

A közhiedelemmel ellentétben igenis érdemes a rendőrségen bejelenteni, ha valakinek eltűnik a kerékpárja – erre példa a makói [namelink name="Diós Judit"] esete. Olvasónk augusztusban kereste meg szerkesztőségünket, miután az egyik közösségi oldalon közhírré tette, hogy ellopták a drága Cruiser kerékpárját a Posta utcán. Rövidesen 5 olyan ismerőse jelentkezett, aki hasonlóképp járt. Kiderült, hogy a Maros-parti városban, de megyeszerte is megugrott a nyári szezonban a biciklilopások száma. Főként márkás drótszamarak tűntek el; volt, amelyiket lezáratlanul hagyott a gazdája, de olyan is, amelyet udvarról vittek el.

Diós Judit örült, hogy megkerült az ellopott kerékpárja. Fotó: Szabó Imre

Diós Judit örült, hogy megkerült az ellopott kerékpárja.
Fotó: Szabó Imre

A rendőrség az eset kapcsán arra hívta fel a tulajdonosok figyelmét, hogy a kétkerekűt még percekre se hagyják lezáratlanul, a lopásokról pedig tájékoztassák a hatóságokat. Diós Judit bevitte a makói kapitányságra a bicikli papírjait, és feljelentést tett. Most, két hónap múltán kiderült, nem hiába: értesítették, hogy a megadott leírás alapján az egyik közeli községben megtalálták a kerékpárt. A napokban át is vehette. Az első kosár hiányzott róla, a hátsó sárhányó horpadt volt, ráadásul rendkívül piszkos, sáros volt a bicaj, ám a hölgy azt mondja, ez mind nem érdekes. A lényeg, hogy megvan, és ezért nagyon hálás a rendőröknek.

A megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől, Szenti Szabolcs főhadnagytól megtudtuk, a megkerült Cruiser története korántsem egyedi. Makón idén eddig 65 kerékpár ellopását jelentették be, ezek közül 21-et tudtak jogos tulajdonosuknak visszaadni.

Közel száz lefoglalt kerékpár vár gazdára. (képgaléria)




Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!