Szegedi hírek

2022.02.24. 12:18

Formabontó tárlatvezetés a REÖK-ben

Irodalom, zene és képzőművészet fonódott össze a REÖK-ben tegnap este. Dr. Fráter Loránd-emlékkiállításhoz kapcsolódóan négy fiatal, szegedi slammer, Gömöri Eszter, Munding Kamilla, Kovács Kristóf Károly és Veszprémi Szilveszter, valamint egy zenész, Török Dénes vállalkozott arra, hogy kapcsolódási pontokat találjon a különböző művészeti ágak kö­­zött. 

Fráter Loránd digitális alkotásain kívül csaknem kétszáz kép és rengeteg nyomat maradt utána. Fotó: Karnok Csaba

Az est koncepcióját Kállai Ákos, a Kooperáló színházpedagógiai alkotótér vezetője álmodta meg. Az összművészeti performansz atmoszférája kiválóan illeszkedett az év elején váratlan hirtelenséggel elhunyt kiállító sokoldalúságához, a slammerek húsbavágó gondolataikkal izgalmas, új perspektívákat nyitottak a látogatók számára a műalkotások befogadására. 

 

Fotó: Karnok Csaba

Fráter Loránd radiológusprofesszor volt, két cikluson át rek­­torként igazgatta az egykori Szegedi Orvostudományi Egyetemet. Képzőművészeti elkötelezettsége a puszta műkedvelői attitűdön messze túlmutatott. A REÖK tárlatán bemutatott digitális alkotásain kívül csaknem kétszáz kép és rengeteg nyomat maradt utána. Képei rendhagyó címei átfogó kultúrtörténeti tu­dását tükrözik. Olvasmányaiból, zenei élményeiből, utazásaiból, a modern művészek alkotásaiból és a fotográfiából merítette az ihletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában