Szeged

2023.07.31. 11:00

Lerótták tiszteletüket Rózsa János sírjánál

Koós Kata

Az újszegedi népművelőt a Dugonics temetőben helyezték örök nyugalomra. Fotó: Koós Kata

A Bálint Sándor Művelődési Ház egykori munkatársára, Rózsa Jánosra emlékeztek az Újszegedi Nyugdíjasklub tagjai hétfőn. A népművelő-költő, aki alapítótagja, majd helyettes titkára volt a Szegedi Írók Társaságának, éppen húsz esztendővel ezelőtt, 2003. július 30-án hunyt el, a Dugonics temetőben helyezték örök nyugalomra. 

Fotó: Koós Kata

Kiss Ernő, a Bálint Sándor Művelődési Ház hajdani igazgatója mondott megható megemlékező beszédet, aki nem csak egykori kollégájára, de jó barátjára is emlékezett. 

Melletted megismertem azt, amit az újszegedi művelődési házban még soha korábban: a biztonságot, a tökéletes megbízhatóságot. Nem volt feladat, amit ne vállaltál volna, s amit ne teljesítettél volna tökéletesen. Mindenekelőtt kiváló népművelő voltál magas szakmai felkészültséggel, teljes odaadással és alázattal dolgoztál 

– méltatta egykori kollégáját. 

Fotó: Koós Kata

Rózsa János tagja volt az Újszegedi Kamarazenekarnak, a Vántus István Társaságnak, a Csongrád Megyei Népművelők Egyesületének, önkéntes munkatársa volt a Bába kiadónak, amely két verseskötetének kiadását vállalta. A Bálint Sándor Művelődési Házban egykori irodája a mai napig a nevét viseli. 

Fotó: Koós Kata

Kiss Ernő elmondta, szeptember végén egy irodalmi esten is megemlékeznek majd a sokak által nagyra becsült népművelőről az újszegedi művelődési házban, ahol Rózsa János versei hangzanak el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában