Évadot hirdetett a bábszínház

2021.09.21. 14:26

Nyitják az ollót: felnőtteknek indítanak előadássororzatot

Tágabbra nyitják az életkori ollót, pontyvadászatot hirdetnek és fákat ültetnek – jelentették be a szegedi Kövér Béla Bábszínház évadnyitó társulati ülésén. Az intézmény fennállásának 75. évfordulóját ünneplik.

K. K.

Szeged – 2021.09.21. Kövér Béla Bábszínház évadnyitója. Képen: Kardos János művelődési osztályvezető, Kiss Ágnes igazgató és Schneider Jankó művészeti vezető. Fotó: Karnok Csaba (KC) – Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Csecsemőknek, nagyobb gyermekeknek és immár a felnőtt korosztálynak is kínál előadásokat a fennállásának 75. évfordulóját ünneplő szegedi Kövér Béla Bábszínház – derült ki a keddi, évadnyitó társulati ülésen.

Kiss Ágnes igazgató bejelentette, a pandémia miatt igencsak csonka előző évad több produkciója is az idei repertoár részét képezi.

„A kis boszorkány”, a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közösen jegyzett „A csodafa”, a csecsemőszínházi „Rókus Mókus”, valamint a Darvasi László műve nyomán készült „A háromemeletes mesekönyv” és a Fekete Gizi főszereplésével megtekinthető „A százéves kislány” is színpadra kerül.

Az új bemutatókat Schneider Jankó művészeti vezető ismertette. „A Mérleghinta” előadás a barátságkeresés örömeiről és nehézségeiről mesél, ezt követi Borsszem Jankó története, majd a „Mara és a pillangófül” a csúfolódás veszélyeire hívja fel a figyelmet. Móra mesebirodalma is megelevenedik a színpadon, a felnőtteknek pedig „Hány éves a kapitány?” címmel jubileumi előadás-sorozattal készül a társulat. Ennek keretében megtekinthető lesz Bara Levente „Akvárium” című előadása, mely az önkeresés és önmagunk megtalálásának problémakörét veszi górcső alá. Ezután két, a felnőtté válás témáját boncolgató előadás következik: „A repülés rövid története” és a „Wonderful, avagy Nóra Csodaországban”. Polcz Alaine írásai nyomán színpadra kerül az „Ideje a meghalásnak” című produkció, majd a sorozatot „Az időnk rövid története” és a „Fekete kakas” című előadások zárják.

A nagyszülőknek és unokáiknak közös szelfikihívást hirdetnek, a gyerekeket pedig a bemutatókhoz kapcsolódó pontyvadászatra várják.

Utóbbihoz Barangoló pontygyűjtő füzetet kapnak, melyben a produkciókhoz kapcsolódó feladatokat kell megoldaniuk. Hat ponty összegyűjtése után részt vehetnek majd a társulat által külön számukra szervezett mókanapon.

Mindemellett folytatják a tavalyi kezdeményezést, melynek jegyében minden bemutató alkalmával fát ültetnek. Az évad folyamán iskolák és óvodák pályázhatnak majd facsemetékre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában