Szegedi hírek

2023.01.06. 11:30

Tervezz legót a világmindenségről

Tábori Szilvia

Április 2-ig várják az izgalmas terveket. Fotó: Szegedi Csillagvizsgáló/Kelemen Tamás

A Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány csillagászati, illetve űrkutatási témában LEGO-készlet tervező pályázatot hirdet. Pályázni 16 éves kortól lehet. A legjobb szettet egy értékes Bresser Messier AR-90L/1200 távcsővel díjazzák, amelyet a Szegeden lehet majd átvenni. Mint azt Barna Barnabás, a csillagvizsgáló munkatársa lapunknak elmondta: egy speciális, de viszonylag könnyen és gyorsan elsajátítható, ingyenes programmal kell megtervezni a teljesen új LEGO-szettet. A feladat izgalmas kihívás a nyeremény pedig különösen értékes. Az általános iskolásoknak szóló rajz, illetve a középiskolásokat megszólító esszéíró pályázat után ez a harmadik kiírásuk. Kaptak korábban néhány felajánlást és az értékes tárgyakat, amelyeket a nyertesek vehetnek át. Az eddigi érdeklődés felülmúlta várakozásaikat. A csillagászat fokozódó népszerűségéről Barna Barnabás úgy fogalmazott: az ismeretterjesztő munka hatása egyértelműen érződik. Sok klub, szervezet, szakmabeli és amatőr csillagász dolgozik ezért. – Ugyan lassú, de fejlődő pályára álltunk – mondta.

Az elkészült LEGO-terveket elektronikusan lehet benyújtani a [email protected] e-mail címre április 2-ig. A részletes kiírás elérhető a Szegedi Csillagvizsgáló facebook oldalán, illetve honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában