A Szegedi Szimfonikus Zenekar a tánc jegyében állította össze műsorát

2023.07.02. 08:40

Az eső szemerkélt, a közönség kitartott, a polgármester távozott - Fotók

Hagyományosan az Ajándékkoncerttel kezdődött el a Dóm téren a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada is.

Munkatársunktól

Az időjárás miatt késéssel kezdődött, de megtartották az Ajándékkoncertet. Fotó: Karnok Csaba

Összességében kegyes volt az időjárás szombaton este a Szegedi Szimfonikus Zenekarhoz. Noha a szemerkélő eső miatt fél órával csúszott az Ajándékkoncert kezdése, és némiképp a meghirdetett program is változott, a koncert végül zavartalanul zajlott le. A szimfonikusokat a zenekar igazgatója, Gyüdi Sándor vezényelte, aki a koncert elején elmondta, a zenészek nem ijedtek meg az esőtől, a hangszereket azonban óvni kell, amelyekből félmilliárd forint értékben volt a színpadon. A több mint négyezer fős közönség többségét sem riasztotta el a szitálás, lapunk információi szerint azonban Botka László polgármester az eső miatt kicsivel a kezdés után távozott. 

A Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri évadát így Barnák László főigazgató nyitotta meg, a polgármesteri köszöntő elmaradt.

A nyitóesten az első felvonásban elhangzott Csajkovszkij Diótörő-szvitje, majd Borogyintól a Polovec táncok. Dvořák szláv táncainak válogatása az esőveszély miatt nem csendült fel, de a második felvonás a program szerint zajlott le: Kodály Zoltántól a Galántai táncokat, majd Ravel Boléróját adta elő a Szegedi Szimfonikus Zenekar, sőt még egy kis ráadással is kedveskedtek. Mint minden évben, idén is dübörgő vastapssal köszönte meg a szimfonikusok ajándékát a közönség.

Július 7-én a Holdvilágos éjszakán operett-opera gálával folytatódik a Dóm téri program, majd az Elisabeth, a Chicago és az Ezeregy éjszaka musicalek következnek. Az újszegedi szabadtéri színpadon pedig még öt színházi estével és hat koncerttel várják a közönséget a nyáron.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában