Helyi kultúra

2024.02.09. 09:00

Idén is programkavalkád Pusztaszeren

Imre Péter Géza

ILLUSZTRÁCIÓ: Nagy Balázs

Pusztaszeren ez az év is programkavalkádot hoz. A sorozat pénteken, 14 órakor kezdődik a 7., 8. osztályosok és a szülők szervezte iskolai farsanggal – jövő héten az ovisok farsangolnak –, amelyen lesz zene, tánc, vidámság, mulatság és jelmezverseny. Másnap, 16 órától Schwer Michelle-lel, a Sötét gondolatok című kötet szerzőjével ismerkedhetnek meg a könyvtári író-olvasó találkozón az érdeklődők – sorolta Szabó Zsófia, az önkormányzat közművelődési referense.

 Az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc évfordulójára emlékezve március 14-én újra a faluba „költözik” a Pilvax Kávéház egy olvasóköri találkozó apropóján, a tavalyi nagy siker volt. Alig egy hónappal később, április 13-án Szűcs Balázs pusztaszeri kötődésű zongoraművész ad jótékonysági koncertet templomunkban

 – mondta a közművelődési referens. Elárulta még: előkészületben, szerkesztés alatt van a Tábith Márton visszaemlékezéseit, főleg gyermekkori emlékeit tartalmazó könyv.

A május elsejei eseményeknek a 2023-as centenáriumi ünnepség helyszíne ad majd otthont, vagyis a munka ünnepe Munkástelepen lesz, és a programban szerepel petanque verseny, arborétumfutás, valamint pásztorünnep népzenével, tánccal, hungarikumokkal és magyar kutyafajták bemutatójával. Ezt követi május 4-én a szülői munkaközösség szervezésében a jótékonysági bál, május 25-én a hagyományos Honfoglaló-kupa sakkverseny a sportteremben, a tanítás utolsó hetében a gyereknap és az első félévet zárva, június 29-én a Szent Iván éji rendezvény, ami tavalyi debütálásakor nagy sikert aratott. A folytatás is hasonlóan sűrű és izgalmas lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában