Helyi sport

2013.09.16. 20:17

A-Híd Szeged VE: cél a talajon maradni

A címvédő A-Híd Szeged VE férfi vízilabdacsapata a bajnok ZF- Eger legyőzésével kiharcolta <br> a Theodora magyar kupa négyes döntőjében való részvételt. Vincze Balázs együttese a szegedi találkozón remek játékkal rukkolt elő. A trénerrel beszélgettünk. <br>

Süli Róbert

– Azért egy ilyen győzelem után kellemesebb dolog nyugovóra térni?
– Sokkal, nem vitás! Jó érzés volt a csapat edzőjének lenni, egy komoly ellenfelet sikerült kivernünk a kupából. Most is azt mondom, hogy már szombaton sokat tettünk a továbbjutás kiharcolásáért, már Egerben megmutattuk az erőnket.

– Hihetetlen akarat, küzdés jellemezte a csapatát!
– Nagyon jól védekeztünk, ami egy remek kapusteljesítménnyel párosult. Ha kellett, blokkoltunk, ha kellett, kisegítettük egymást, igazi csapatként funkcionáltunk, és remek gólokat szereztünk. Ez volt a továbbjutás kulcsa.

– Erőt meríthetnek a bajnok kiveréséből?
– Mindenképpen, de a talajon kell maradnunk, fontos lesz, hogy helyén kezeljük ezt a részsikert, mert ez azért mindenképpen az. Most jönnek a dolgos hétköznapok, nekünk novemberre, a magyar kupa négyes döntőjére kell csúcsformába kerülnünk.

Vincze Balázs (a jobb szélen) győzelemre vezette az A-Híd Szegedet. Fotó: Frank Yvette

Vincze Balázs (a jobb szélen) győzelemre vezette az A-Híd Szegedet.
Fotó: Frank Yvette

– A medence széléről úgy tűnik, az új fiúk gyorsan beilleszkedtek.
– A célunk a nyáron az volt, hogy olyan mentalitású vízilabdásokat igazoljunk, akik jó csapatemberek. A megmaradt mag is olyan pólósokból áll, akik egyfelé húzzák a szekeret. Úgy gondolom, hogy egy remek szellemű együttes jött most össze.

– Mi lesz a hét fő programja?
– Keddtől velünk edz a szerb kupagyőztes Kragujevac, velük kétkapuzunk majd. Mellette megmarad a programunk, erősítünk, gyakorlunk is. A hétvégén az Ybl ellen idegenben játszunk. Az elkövetkező időszakban az OB I-ben olyan meccsek jönnek, amelyeket kötelező hoznunk. Az első komoly kihívás majd október 5-én vár ránk, ekkor utazunk Debrecenbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában