Helyi sport

2014.08.04. 21:06

Bogdán Annabella: duplán aranyos nyara volt

A Titán TC atlétája, Bogdán Annabella egy hónapon belül az U23-as korosztályban és a felnőttek között is bajnoki címet szerzett. A szegedi egyesület gerelyhajítója nemcsak két fontos aranyat nyert, hanem az 50 méteres álomhatárt is átlépte, méghozzá igen gyors fejlődést mutatva.

Papós Tamás

 Megyei eredmények

A három Titán-aranyról már tegnap beszámoltunk, ám emellett is több remek megyei eredmény született az atlétikai ob-n. A férfiaknál Seres András (Maximus KSE, Szentes) 2. lett diszkoszvetésben 58,20 méterrel. Szelepcsényi Zsolt (Titán TC) 9. helyen végzett a 3000 méteres akadályfutásban, Losonczi Gábor (Hódiák SE, Hódmezővásárhely) 11. lett távolugrásban, Trényi Marcell (Titán TC) pedig 15. gerelyhajításban. A nőknél 400 gáton Szűcs Noémi (Hódiák) ötödikként ért célba 1:03,81 perccel, csakúgy, mint az SZVSE váltója (Konkoly Virág, Lóczi Eszter, Kocsis Anna, Szlatárovics Orsolya) 4×100 (49,28 mp) és 4×400 méteren (4:03,57 perc). Kocsis Anna 400-on a 8. helyen végzett 59,93 másodperccel, Biacsi Ilona (SZVSE) 1500-on zárt ugyanebben a pozícióban 4:46,44 perccel. Diszkoszvetésben Papp Anita 9., Csordás Cintia 10., Kocsis Alexandra (mind Maximus) 11. lett, súlylökésben Csordás, gerelyhajításban Nánai Lilla (Maximus) szintén a 11. helyen zárt. Gönczi Pál (SZVSE, 100 és 200 m), Szlatárovics (100 m) és Lóczi (100 és 200 m) nem jutott a fináléba.

Az utánpótlás-bajnokságon egyéni csúccsal, 46 méter feletti eredménnyel országos bajnok. Egy U23-as nemzetközi viadalon 48 méter feletti teljesítménnyel összetett bronzhoz segíti a magyar válogatottat. Élete első 50 méter feletti dobásaival felnőtt magyar bajnok.

Ez a felsorolás egy fiatal gerelyhajítótól két szezon alatt is bőven elég lenne, csakhogy a Titán TC versenyzője, [namelink name="Bogdán Annabella"] mindezt egy hónapon belül teljesítette.

– Ez az első olyan idényem, amelyben nincs más nyári programom, csak az élsportra koncentrálok. Ennek, illetve a montenegrói és szerbiai edzőtábornak is köszönhető a siker, utóbbi magaslati felkészülés volt, azzal hangoltunk a bajnokságra. Bejött, először értem el az 50 métert, méghozzá hat kísérletből kétszer is – szóltak az atléta örömszavai, amely különösen érthető, ha tudjuk: négy komoly riválisa is van a magyar mezőnyben, akik mellett az idei pénzdíjas szuperliga-sorozatban még nem tudott nyerni.

A lehető legjobbkor azonban összejött a siker, ahogy az álomhatár átlépése is, amelyre Annabella már régóta készül. Az SZTE BTK-n vizuális kultúrát tanuló, 22 esztendős sportoló jövőre diplomázik, és szeretne második otthonában maradni.

– Még 9 évesen Szekszárdon kezdtem mezei futásra járni, majd komolyabban atletizálni. Az egyetem miatt költöztem és igazoltam Szegedre, és nagyon megszerettem a várost. Annak ellenére is itt folytatnám a pályafutásom, hogy a szakmámban leginkább Budapesten lehet elhelyezkedni. Jó érzés volt idén, hogy csak az edzésekre kellett figyelnem, meg is lett az eredménye, szeretném ezt a következő években is folytatni. Ha a téli felkészüléseim is olyan jól sikerülnek, mint az utóbbi hónapok tréningjei, akkor hosszabb távon is a legjobbak között tudnék maradni, két éven belül pedig akár világversenyen is indulhatnék – vázolta fel céljait Bogdán Annabella, akit klubtársa, Márton Anita eredményei is motiválnak, amelyből itt egy újabb: a szegedi olimpikon súlylökő bekerült az egy hét múlva kezdődő zürichi Európa-bajnokság magyar keretébe.

Meglesz az 50 méter! Ezt gondolhatta Bogdán Annabella a felnőtt ob-n, és kétszer sikerült is neki. Fotó: MTI

Meglesz az 50 méter! Ezt gondolhatta Bogdán Annabella a felnőtt ob-n, és kétszer sikerült is neki. Fotó: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában