Helyi sport

2015.03.02. 20:21

Költöznének Márton Anitáék

A Titán TC-től nemrég Békéscsabára igazoló, de továbbra is Szegeden készülő dobószakosztály megpróbál az SZVSE-pályára költözni, ugyanis a Felső Tisza-parton továbbra is veszélyes edzeni. Az Európa-bajnoki bronzérmes súlylökő, Márton Anita közben a fedett pályás Eb-re készül, illetve idén az olimpiára is hangolna.

Papós Tamás

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a riói olimpiára való nyugodt felkészülés miatt az Európa-bajnoki bronzérmes súlylökő, [namelink name="Márton Anita"] a Titán TC teljes dobószakosztályával Békéscsabára igazolt, viszont továbbra is Szegeden edz. A tréningek helyszíne a Felső Tisza-parti stadion, de hamarosan városon belüli költözködésre kerülhet sor.

– Zajlanak az egyeztetések az SZVSE-vel, hogy az ő pályájukon készülhessünk. A Felső Tisza-parton továbbra is nagy veszélyt jelent, hogy mellettünk futballpálya van, ahonnan akár lökés és dobás közben is eltalálhat minket egy labda. Továbbá nagy előny, hogy az SZVSE fedett teremmel is rendelkezik, így a téli vagy rossz időben zajló felkészüléssel sem lenne gond, hiszen eddig mindenki úgy oldotta meg ilyenkor az edzést, ahogy tudta. Én például a tápéi Bálint Sándor Általános Iskolába járok, de az oktatási intézményekben egyre nehezebb megoldani a teremhasználatot, hiszen a mindennapos testnevelés és az egész napos iskola miatt sokszor csak este tudunk gyakorolni – sorolta a tárgyalások elindításának fő okait Márton Anita, aki még említette a Felső Tisza-parti stadion magas bérleti díját is, illetve hogy klubja és a honi szövetség is támogatná egy új dobókör biztosítását az SZVSE-pályán.

Márton Anita és a dobókör a Felső Tisza-parton. Hamarosan újba költözhet. Fotó: Schmidt Andrea

Márton Anita és a dobókör a Felső Tisza-parton. Hamarosan újba költözhet. Fotó: Schmidt Andrea
Addig viszont marad az edzője, [namelink name="Eperjesi László"] által kézzel készített, Etelka sori dobókő. Márton Anitát egyébként mostanság nem csak az edzéslehetőségek kapcsán kérdezgetik, hiszen az is felmerül, hogy érheti-e bármi gond a békéscsabai atlétákat, hogy az egyesület névadója a sikkasztási botrányba keveredő Buda-Cash. Szerencsére nincs ebből baj, ugyanis a cég egy ideje már nem támogatja az egyesületet, csak még nem íratták át a nevet a cégbíróságon. Így tehát nyugodtak, és a korábbi éveknél jobbak a felkészülési körülményeik.

– Januárban például Cipruson tudtunk edzőtáborozni, ami nagy segítség és élmény volt, nemsokára pedig Portugáliába utazunk, ugyanis a magyar dobóválogatott ott készül fel a versenyszezon kezdetére. Előtte viszont erre a hétre koncentrálok, hiszen a napokban Prágában rendezik a fedett pályás Európa-bajnokságot. A magyar bajnokságot sikerült előtte megnyernem, az remek tréning volt a kontinensviadalra, ahol szeretnék a nyolcas döntőbe kerülni – nyilatkozta Márton Anita, aki idén természetesen a pekingi világbajnokságra koncentrál leginkább, illetve arra, hogy stabilan lökjön 19 méter felett, hiszen ilyen teljesítménnyel a riói olimpián pontszerző helyen lehet végezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában