Helyi sport

2015.10.13. 21:05

Cseri Gitta a jövő reménysége

A Szeged BC fiatal ökölvívója, Cseri Gitta kétszeres magyar bajnoki bronzérmes, kétszeres Eb-induló, emellett kitűnő tanuló a csongrádi Batsányi János Gimnáziumban, és hetente többször jár át Szegedre.

Mádi József

Hogyan lesz egy lányból bokszoló? Jelen esetben a válasz nagyon egyszerű: személyes okok miatt.


– Egy kicsit molett kislány voltam, ezért választottam az ökölvívást. Szentesen Bertók Robi volt az első edzőm, és nála szerettem meg a sportágat is. Utána igazoltam Szegedre: egy országos bajnokságra együtt utaztam Gál Lászlóékkal, akinek a munkáját ismertem. Mehettem volna a lakhelyemhez, Csongrádhoz közelebb, Kiskunfélegyházára is, ám Gál személye döntött – mesélt [namelink name="Cseri Gitta"], a Szeged BC 69 kilogrammos bokszolója.


A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban tehetséggondozó szakon végzős diák hetente többször is átruccan Csongrádról Szegedre.

 

Cseri Gitta. Fotó: DM

Cseri Gitta. Fotó: DM

– Délután fél háromkor indul a buszom, majd az edzés után este fél kilenckor megy vissza, így ha az újszegedi sportcsarnokban edzem, akkor 22.15-kor érek haza Csongrádra. A helyi tréningek mellett heti háromszor járok át, ám ez most egyre nehezebb lesz, mert közbejönnek az emelt szintű órák. Szerettem volna az orvosira jelentkezni, de az túl hosszú képzés nekem. Így találtam meg a Pető András Főiskolát Budapesten, ahol konduktornak tanulhatok. Van egy 22 éves, Down-szindrómás bátyám, szeretek az emberekkel foglalkozni, rajtuk segíteni, ezért választanám a betegek, sérültek rehabilitációjával foglalkozó szakot. Ám négyszeres a túljelentkezés, így nagyon figyelnem kell az eddig kitűnő bizonyítványom megtartására – vélte az öklöző.


Cseri Gitta a hazai mellett nemzetközi színtéren is bizonyított már.


– Kétszer voltam országos bajnoki harmadik, és kétszer indulhattam az ifjúsági Európa-bajnokságon. Legutóbb a szerbiai Golden Glove of Vojvodina elnevezésű versenyen kvalifikáltam magam a keszthelyi korosztályos Eb-re. Amíg Szerbiában legyőztem a litván lányt és megnyertem a versenyt, addig az Eb-n éppen tőle kaptam ki az első fordulóban. Ha összejön a felvételi, szeretném folytatni Budapesten is az ökölvívást, de nyilván ez majd az időbeosztástól is függ – mondta végül Cseri Gitta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában