Helyi sport

2015.11.03. 19:40

Hallósy Levente a jövő reménysége

Évfolyama legjobb 3000 méteres futója Hallósy Levente, a Titán TC tehetsége. A magyar serdülőbajnokságban rendre dobogós atléta jövőre az első ifjúsági Európa-bajnokságot célozza meg, később pedig az olimpiát.

Papós Tamás

Fél perc. Ha [namelink name="Hallósy Levente"] eléri célját, akkor ennyivel lesz kortársai előtt 3000 méteres futásban. A Titán TC atlétája már tavaly is szeretett volna 9 percen belüli időt elérni, de ehhez a munka mellett türelem is kell. A sikerekre viszont nem kellett várnia. Az említett távon az 1999-es születésűek között messze a legjobbnak számít hazánkban, de a korosztályos magyar bajnokságokon az idősebbekkel versenyezve is rendre dobogós helyezést ér el, a serdülőligát pedig idén megnyerte. Sőt, tavaly magyar bajnok lett a 4×800-as váltóval.


– Az úszást és a labdarúgást próbáltam ki először, de nem jöttek be igazán. Édesanyám ötlete volt az atlétika, amit kilenc éve kezdtem el. Annyira megtetszett, hogy végül ő is, majd édesapám és a húgom is csatlakozott az egyesülethez – mesélt a kezdetekről Levente.


Szülei, [namelink name="Hallósyné Halász Erika"] és [namelink name="Hallósy Zsolt"] is halmozzák azóta a sikereket, a 4×200 méteres váltóval szenior világbajnoki ezüstérmesek lettek, a magyar élmezőny tagjai. 16 esztendős fiuk a Deák Ferenc Gimnáziumot is képviseli, épp ma szerepel a megyei diákolimpián. A jövőre nézve pedig komoly tervei vannak.

 

 Hallósy Levente tehetséges futó. Fotó: DM

Hallósy Levente tehetséges futó. Fotó: DM

– 2016-ban lesz az első ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság, a grúziai kontinensviadalra szeretnék kijutni. Most az is motivál, hogy a nálam egy évvel idősebbeket is utolérjem. Ezt még 3000 méteren szeretném elérni, de később az 5000 méterre váltok, mivel az olimpiai szám. Én pedig öt-hat éven belül szeretném teljesíteni a szintidőt, hiszen az olimpiai indulás az álmom – árulta el Hallósy Levente.


A fiatal futó nemcsak hazánkban, de a környező országokban is remekel. Rendszeresen indul szerbiai versenyeken, ahol nyerni szokott, Ausztriában is helytállt már, ahogy a brnói atlétikai játékokon is, amely egy U16-os Európa-bajnokságnak felel meg.


– Mindig apróságokon múlt, hogy a nála idősebbeket megelőzze a magyar bajnokságon, most azon dolgozunk, hogy végre minden klappoljon. Jövőre pedig újra indul a serdülőligában, lesz tehát bizonyítási lehetősége – mondta Levente edzője, [namelink name="Menyhárt Zoltán"].

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában