Helyi sport

2016.01.19. 13:52

Titán TC: 2016 még szebb lehet

Sok klubhoz hasonlóan a Titán TC is kiértékelte a maga mögött hagyott esztendőt. A háromfős edzői stáb (Fekete Róbert, Hajdú Sándor, Menyhárt Zoltán) versenyzői a februári fedett pályás versenyeken kezdték meg szereplésüket, az ifjúsági korcsoportban 4×200 méteren sikerült is bronzérmet szerezni.

Munkatársunktól

Sok klubhoz hasonlóan a Titán TC is kiértékelte a maga mögött hagyott esztendőt. A háromfős edzői stáb ([namelink name="Fekete Róbert"], [namelink name="Hajdú Sándor"], [namelink name="Menyhárt Zoltán"]) versenyzői a februári fedett pályás versenyeken kezdték meg szereplésüket, az ifjúsági korcsoportban 4×200 méteren sikerült is bronzérmet szerezni. Tavasszal indult be igazán a szezon a mezei versenyekkel, ahol [namelink name="Dömösi Petra"] és a serdülő leánycsapat (Dömösi Petra, [namelink name="Sepsei Zsófi"], [namelink name="Pálfi Fanni"])  révén az első bajnoki medálokat is megszerezte a szegedi klub, majd a májusi váltó magyar bajnokságon gyarapodott éremkollekciója.


A serdülő 4×800 méteres (Dömös Petra, Sepsei Zsófi, Pálfi Fanni, [namelink name="Halász-Szabó Emese"]) leányváltónak köszönhetően meglett az év első bajnoki címe, míg az ifjúsági korcsoportban a 4×400 méteren induló fiúkvartett ([namelink name="Répássy Botond"], [namelink name="Fekete Gábor"], [namelink name="Fejes Gábor"], [namelink name="Kovács Gergely"]) az ország második legjobbjának bizonyult, míg a serdülő leány 4×300 méteres sprintváltó épphogy lecsúszott a dobogóról, [namelink name="Hallósy Levente"] pedig elsőéves ifistaként 3000 méteren egy kiváló futással (9 perc 0,7 másodperc) hívta fel magára a figyelmet.

 

A szegedi Titán TC-re idén is sok feladat vár.

A szegedi Titán TC-re idén is sok feladat vár.

Az egyéni országos pályaversenyeken Dömösi Petra (1500 m) és [namelink name="Nagy Ábris"] (800 m) tudott egy-egy serdülő bajnoki bronzzal gazdagodni, majd előbbi atléta a korcsoport legnagyobb európai versenyének számító brnói nemzetközi viadalon ezüstérmes lett.


– Voltak már ennél szebb éveink, valahogy a páros esztendőkben mindig jobban szerepelünk, reméljük, 2016- ban felül tudjuk múlni a 2015-ös eredményeket, de a legnagyobb feladat szakosztályunk életben tartása – nyilatkozta Menyhárt Zoltán, akinek tanítványai legközelebb február elején az újonc és serdülő fedett pályás magyar bajnokságon indulnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában