Helyi sport

2016.08.17. 10:10

Szentesről ingázik edzésre a Hajnal-iskola teniszezője

Remek eredményeket ért el ebben az évben a szegedi Hajnal Tenisz Iskola versenyzője, Drahota-Szabó Dorka, aki megnyerte az U14-es korosztályban az országos bajnokságot.

Munkatársunktól

– Mindennap Szentesről jár át edzeni – kezdte az országos bajnokság értékelését a Hajnal Tenisz Iskola edzője, [namelink name="Hajnal István"] –, így különösen nagyra értékelem a kitartását. [namelink name="Drahota-Szabó Dorka"] egy éve a tanítványom, szorgalmas, idén pedig már ez eredményekben is megmutatkozott.


A fiatal teniszező a közelmúltban megnyerte az U14-es országos bajnokságot, egyéniben és párosban is aranyérmes lett.


– A tavasz volt egy nagy áttörés – folytatta a szakember –, ekkor két páros elsőség után Budapesten megnyert egy egyéni ETA-versenyt. Az országos bajnokságon végig jól játszott, a döntőben pedig megmutatta mentálist erejét is, hiszen ellenfele, Petrova az első szettet 6:4-re megnyerte, majd fordított, 6:2-vel egyenlített, a döntő játszmát pedig 6:1-re hozta.


A 14 éves játékos az ob-elsősége mellett az újszegedi Gellért Szabadidőközpontban megrendezett vidékbajnokságon is jó formában játszott, korosztályában egyéniben és párosban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Edzések


Nyári szünet ide, nyári szünet oda, a Hajnal Tenisz Iskola versenyzői mindennap edzenek.

A klub várja azok jelentkezését, akik kedvet éreznek a sportág iránt. Minden hétköznap 15 és 18 óra között lehet jelentkezni az újszeged Kisstadionban található SZVTK-pályán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában