Helyi sport

2017.07.02. 21:27

9 ország 14 versenyzője csap össze a szatymazi vitorlázórepülő-vb-n

Az Alföldi Repülőklub szervezésében Szatymaz ad otthont a hétfőtől július 16-áig tartó második FAI vitorlázórepülő-világbajnokságnak az A2 13,5 méteres géposztályúak között.

Munkatársunktól

Az elkövetkezendő két hétben kilenc ország tizennégy versenyzője méri össze tudását a Szatymazi Repülőtéren a legkisebb vitorlázórepülők világbajnokságán. Magyarországot az Alföldi Repülőklub pilótája, Nagy Gábor képviseli majd.


A világbajnokság ünnepélyes megnyitóját vasárnap délután tartották, amelyet Barna Károly, Szatymaz polgármestere, Gyöngyösi András, a Magyar Vitorlázórepülő Szövetség elnöke és Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke nyitott meg, majd Ábrányi Tamás többszörös műrepülő magyar bajnok végzett bemutató próbarepülést.

9 ország 14 versenyzője csap össze a szatymazi vitorlázórepülő-vb-n. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


A szatymazi mindössze a második világesemény ebben a kategóriában. Litvánia után hazánk rendezheti a vébét, míg két év múlva Olaszország látja majd vendégül a legjobbakat.


A résztvevő országok: Argentína, Amerikai Egyesült Államok, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország és Szlovénia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában