2016–2017-es idény után ismét bejutottak a négyes döntőbe

2019.12.07. 07:12

Meglepetést okozna a magyar kupában a Hungerit

A 2016–2017-es idény után ismét bejutott a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata a magyar kupa négyes döntőjébe, ahol a Dunaújvárossal találkozik ma 15.45-től az elődöntőben.

Becsei Dávid

Pozitív előjelekkel várhatja a Hungerit-Szentesi VK a mai elődöntőt a női vízilabda magyar kupában a Dunaújváros ellen. A Csongrád megyeiek az elmúlt hétvégén a Duna-liga második fordulójában három mérkőzést nyertek meg gyengébb ellenfél ellen hazai környezetben. Kemény munkát végeztek el a hét közben is a Kurca-partiak, hiszen három napot a szerbiai Óbecsén töltöttek, ahol a szerb válogatottal edzettek, kétkapuztak.

A szentesiek beszámolója sze­­rint jó hangulatban, nagyon hasznos háromnapos edzőtáborozáson vannak túl a szerbekkel, akik a következő héten Szentesre látogatnak, hogy a hazaiak viszonozhassák az eheti vendéglátást.

– Rendkívül hasznos tréningeken vagyunk túl, mert a szerb válogatott hasonló játékstílust képvisel, mint kupael­lenfelünk, a Dunaújváros – je­­­gyezte meg a Szentesi VK női szakágvezetője, Dömsödi József. – Bár három alapemberük hiányzott, így is tökéletesen illett ez a program a hétvégi felkészülésünkbe. Kiváló hangulatban telt a szerbiai tú­­ránk, bizakodva várjuk az elődöntőt – folytatta a szentesi szakember.

A budapesti Komjádi Béla Sportuszodában rendezik a kupahétvégét, ahol nem vár könnyű találkozó a szentesiekre. A meccs esélyesei a bajnoki címre hajtó dunaújvárosiak.

Az OB I-ben már találkozott a két együttes, októberben Szentesen 17–12-re győztek a vendégek. A Dunaújváros még áll a sportág legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az euroligában, ahol a negyeddöntőben orosz ellenfél vár majd Mihók Attila tanítványaira.

Program, nők, elődöntők, ma 14: UVSE–FTC. 15.45: Dunaújváros–Szentes. Férfiak, 17.30: FTC–Szolnok. 19: OSC–Miskolc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában