Euroliga-csapatot is vendégül lát a Hungerit

2020.01.09. 08:49

Beindult a munka Szentesen

Gőzerővel készül hétfőtől a február 1-jei tavaszi szezonkezdetre a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata, amely ezen a héten foghíjas kerettel, de már a jövő feladataira készül. Egy játékos távozott, hamarosan pedig az Euroliga-résztvevő orosz Uralocskával kétkapuznak hazai környezetben.

Becsei Dávid

Komlósi Péter vezetőedző tudatosan építi fel csapatát a felkészülés alatt. FOTÓ: VIDOVICS FERENC

Sikeres év van a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata mögött, hiszen 2019 tavaszán megnyerte az először megrendezett, többállomásos nemzet­közi tornát, a Duna-ligát a hazai rivális Eger előtt, míg a bajnokságban az ötödik helyen végeztek, az esztendő végén pedig a 2016–2017-es idény után ismét bejutott az együttes a magyar kupa négyes döntőjébe.

Az OB I-es női bajnokság decemberben és januárban szünetel, köszönhetően a bu­­dapesti Európa-bajnokságnak. Az élet azonban ez idő alatt sem áll meg Szentesen, hétfőn elkezdték a négyhetes felkészülést, amellyel többek között a február elsejei Eger elleni hazai rangadóra tréningeznek.

– Hétfőn beindult nálunk is a munka, négy teljes hetünk van arra, hogy felépítsük magunkat az Eger elleni fontos meccsre. Fizikailag kell összeszedni magunkat, így az első napokban és hétben az úszásra és a kondizásra fektetjük a hangsúlyt – árulta el Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője.

Komlósi Péter vezetőedző tudatosan építi fel csapatát a felkészülés alatt. FOTÓ: VIDOVICS FERENC

Ami pedig a részleteket illeti a felkészülési programban, azokról így beszélt a tréner.

– Háromszor kondizunk egy héten, rengeteget úszunk, hogy felépítsük a lábtempót a lányoknál, valamint hogy mindenki visszanyerje az állóképességét. Szerencsére elég jó állapotban van most a csapat. Egyelőre még csonka kerettel készülünk, hiszen Kudella Panna, Dömsödi Dalma, Tóth Fruzsina és Mácsai Kata a juniorválogatottal tréningezik ezen a héten, de hétfőtől már velünk lesznek – világított rá a részletekre.

Két hetük van a szentesieknek meccsformába kerülni, mivel a felkészülésük harmadik hetében az orosz Dinamo Uralocska edzőtáborozik majd a városban, így velük mindennap kétkapuznak. A mester szerint ekkorra már fontos, hogy helyén legyen a dinamika és az állóképesség a lányokban.

A csapathoz kapcsolódó hír még, hogy Ausztráliába igazolt az amerikai Universiade-győztes center, Danijela Jackovich, helyét az őszt a légiósszabály miatt lelátóra szorult kubai Cecilia Diaz Mesa veszi át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában