A Szentesi VK mindkét csapata otthon kezdi meg a tavaszi bajnoki idényt

2020.01.26. 09:49

Szezonrajtra készülnek Szentesen

Gőzerővel készül a Szentesi Vízilabda Klub női és férficsapata a jövő szombati, dupla meccses tavaszi szezonrajtra. Mindkét együttes otthon kezd, így a szünet után rangadókban gazdag meccsélményeik lesznek a Kurca-parti szurkolóknak.

Becsei Dávid

Hasznos kétkapuzásokon van túl a fehér sapkás Szentes a kék sapkás Uralocska ellen.

Fotó: VIDOVICS FERENC

November utolsó hétvégéje óta elcsendesedett a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sport­uszoda, mivel 23-án a női, 30-án a férficsapat játszotta le utolsó 2019-es hivatalos bajnoki mérkőzését. A decemberi Duna-liga-fordulót a Hungerit-Szentesi VK három győztes meccsel zárta hazai környezetben, majd a játékosok és a szakmai stáb hosszabb pihenőre vonulhatott.

– Fárasztó ősz után kaptak a lányok egy hosszabb pihenőt, majd négy hetünk áll rendelkezésre, hogy felkészüljünk a február elsejei fontos, Eger elleni bajnoki találkozóra – kezdte beszámolóját Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapatának vezetőedzője.

Az első két hétben az erőnléti feladatokon volt a hangsúly, míg a harmadik volt a legfontosabb, amikor azzal az orosz Uralocskával edzőtáboroztak Szentesen, amely a Dunaújváros negyeddöntős ellenfele lesz az Euroligában.

– Az első tizennégy napban az állóképesség visszahozása, valamint a lábtempó és a gyorsaság fejlesztése volt a célunk a meccsritmusba való visszaérkezés mellett, de a technikai tréningek sem maradtak el. Ebben az időszakban a ma véget érő harmadik hét a legfontosabb, amikor az Euroligában érdekelt Uralocskával kétkapuztunk mindennap. Kiváló csapat, óriási iramot diktálnak, fiatal és képzett játékosaik vannak. Büszke vagyok a szentesi lányokra, jó érzés, hogy felvették az oroszok ritmusát, mert így rendkívül hasznos napokon vagyunk túl. Jó edzőpartnernek bizonyultunk, a fiatalok is bőven kaptak játéklehetőséget, így mindenki profitálhatott a kiváló csapat vendégjátékából – avatott be a részletekbe Komlósi.

Február elsején, jövő szombaton indul a tavaszi OB I-es vízilabdaszezon, rögtön dupla meccsel Szentesen, mivel a női és férficsapat is itthon kezd, ráadásul rangadóval. 16 órától a Hungerit az Egert, 18 órától a Metalcom a Honvédot látja vendégül.

– A meccshéten már a szombati bajnokira készülünk, frissítjük a lányokat, gyakorlunk. Az Eger elleni mérkőzés után több ilyen találkozónk lesz, amely nem a mi győzelmünket ígéri, így azok is a felkészülésünket szolgálják a számunkra kiemelten fontos találkozókra – jegyezte meg Komlósi Péter.

A Metalcom Szentes férficsapata a felsőházi rájátszásba vágyik, ehhez először a Honvédot kell legyűrnie hazai medencében. Ezen a héten Pellei Csaba vezetőedző tanítványai is bővelkedtek az edzőmeccsekben, a Szombathellyel Szentesen pólóztak kétszer, de a szerbiai Újvidékre is ellátogattak két napra, a hazaiak meghívására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában