Újabb pihenő jön

2020.02.14. 13:22

Ma még a BVSC-vel játszik a Szentes

Másfél hónapos kényszerpihenő előtt ma 20 órakor ugrik medencébe a Hungerit-Szentesi VK. A női vízilabda OB I 13. fordulójában a Kurca-partiak a két Eb-bronzérmessel felálló BVSC vendégei lesznek Budapesten a Szőnyi úti uszodában.

B.D.

Fotó: Vidovics Ferenc

Abban talán az egész magyar vízilabda-társadalom egyetért, hogy a 2019–2020-as idény bajnoki kiírása nem a legjobb lebonyolítású a csapatok szempontjából. Mindkét szakágnál volt és lesz is bajnokság közbeni hosszabb leállás, a nők a jövő héttől másfél hónapos pihenőt kezdenek el.

– Eredetileg ebben az időszakban várt volna ránk még a Dunaújváros elleni idegenbeli meccs is, amit jó lett volna letudni, de az újvárosiak kérték ennek a találkozónak az elhalasztását. A BVSC elleni mérkőzést követően a pihenésé és az edzéseké lesz a főszerep. Március közepén a Duna-liga negyedik fordulójában a szerbiai Újvidéken leszünk érdekeltek, majd Egerben is kétkapuzunk valószínűleg az építkezés jegyében – árulta el Komlósi Péter, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője.

A Csongrád megyei együttes a Magyar Kupában elkerülte a BVSC-t a csoportban, így ebben az idényben eddig mindössze egyszer találkoztak. Az OB I negyedik fordulójában Szentesen 11-6-ra győzött a fővárosi együttes. Akkor 3-2-ig tartották a lépést a budapestiekkel Komlósi tanítványai, de a másfél negyeden át tartó gólcsend megpecsételte a sorsukat és vereséget szenvedtek. A januári hazai rendezésű Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatottnak a BVSC két játékost adott, Leimeter Dórát és Gyöngyössy Anikót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában