Zárt kapus lesz a Szeged–Szentes OB I-es rangadó

2020.03.13. 12:38

Jön a megyei derbi

A női vízilabda OB I-ben szombaton 18 órától zárt kapus ­megyei derbit rendeznek: a Szeged SZTE a Hungerit-Szentesi VK-t fogadja.

Munkatársunktól

A vízilabda-mérkőzéseket is érinti a koronavírus-járvány, a Magyar Vízilabda Szövetség igen szigorú intézkedéseket hozott az ügyben. Visszavonásig valamennyi felnőtt- és utánpótlás-, országos és regionális bajnoki mérkőzés zárt kapus lesz, a bemelegítés előtt pedig minden sportoló és közreműködő test­hőmérsékletét meg kell mérni.

A „laboratóriumi” körülmények hétvégén érintik először az élvonalbeli találkozókat, így a Szeged SZTE és a Hungerit-Szentesi VK női OB I-es megyei derbijét is. Az újszegedi sportuszodában tehát nem lesznek nézők, tét viszont igen, hiszen a két csapat között mindössze négy pont a különbség a Tisza-partiak javára, a Kurca-partiak pedig egy meccsel kevesebbet játszottak. Az előjelek vegyesek: a Szeged 19-9-es Honvéd elleni sikerrel hangolt, míg a Szentes hiába vezetett 5-1-re az első negyed után, pár perc alatt elvesztette előnyét és kikapott a Ferencvárostól.

– Kiengedtük a kezünkből a lélektani előnyt, mert nem becsültük meg a helyzeteinket. Az utolsó négy alapszakasz-mérkőzésen győzni akarunk, így a folytatásban négy negyeden át kell fenntartani a koncentrációt, a motivációt és a jó értelemben vett agresszivitást – tekintett előre Komlósi Péter, a Hungerit vezetőedzője.

– A Szentes ellen négy negyeden át kell úgy játszanunk, ahogy a Honvéd elleni első két játékrészben – fogalmazott a házigazdák trénere, Varga Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában