Oklevéllel jutalmazta meg Tutrai Tamást, a Tuti Korcsolyázó KSE edzőjét a MOL Alapítvány

2020.04.21. 15:46

Tizenegy év munkáját ismerték el

Eperjesi László mellett egy másik szegedi tréner, a Tuti Korcsolyázó KSE vezetőedzője, Tutrai Tamás is rangos elismerésben részesült. A MOL Mester-M Díjra jelölte két tanítványa, a MOL Alapítvány pedig oklevéllel ismerte el munkáját.

Becsei Dávid

Fotó: Tuti Korcsolyázó KSE

Az egyik legértékesebb elismerés a kiemelkedő munkát végző tanárok és utánpótlásedzők között a MOL Mester-M Díj, amelynek idén tíz díjazottja volt, valamint többen oklevelet kaptak – köztük Tutrai Tamás –, akik a szűkített listára nem fértek fel.

– A Jancsó testvérpár, Zalán és Zoé apukája jelölt hivatalosan, de csapatszinten intézték, így úgy veszem, hogy a Tuti Korcsolyázó KSE jelölt a díjra – árulta el az egyesület vezetőedzője, Tutrai Tamás. – A járványhelyzet miatt mi sem vagyunk könnyű helyzetben, így nekem is különösen jól esett az oklevél, mégiscsak elismerés az elmúlt 11 munkáját illetően. Rengeteg versenyző megfordult a klubunknál, sokan jó eredményeket értek el. Nógrádi Bence például fél éve eligazolt a Ferencvároshoz, olimpiai kerettag. Az ő eredményei is az áldozatos munkánkat támasztja alá – folytatta, majd hozzátette, hogy a magasabb szintű eredményekhez versenyzőnek és edzőnek egyaránt szívvel-lélekkel kell dolgoznia minden edzésen, versenyen.

Az edzések nem álltak le, otthon végzik el a feladatokat, amelyeket Tutrai Tamás Skype-on küld, majd ugyanitt konzultálnak, hogy mire figyeljenek oda a gyerekek.

– Régóta együtt dolgozunk már, így már csukott szemmel tudom, hogy melyik feladatnál milyen hiba jöhet elő, ezért ezekre különös figyelmet fordítunk most is – jegyezte meg.

A versenyszezon augusztus végétől áprilisig tart, így csak az idény végéből csípett le a veszélyhelyzet. – A 2019–2020-as kiírás legfontosabb versenyét, az utánpótlás országos bajnokságot még megrendezték Budapesten. Nagyon pozitív eredményekkel zártuk, az egész szezont erre építettük fel. Sajnos a junior Európa-kupa elmaradt. Ez egy plusz csattanó lehetett volna a válogatott kerettagok számára, hogy nemzetközi versenyen, Oroszországban mutathassák meg, hogy mire képesek – érintette az eredményeket.

Versenynaptár híján egyelőre kijelölt, hosszabb távú céljuk nincs Tutrai Tamáséknak. Egyelőre a legfontosabb, hogy mindenki megőrizze a jó egészségét és a kondiját otthon, amikor pedig ismét visszatérnek a megszokott mederbe, folytatják a közös, sikeres munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában