Elmaradt a revans

2020.08.19. 15:27

11–9-es vereséget szenvedett a Szentes Egerben

Szeretett vol­­na revansot venni a Hungerit-Szentesi VK Egerben hazai vereségéért, azonban ez elmaradt, miután a női vízilabda ma­­gyar kupa 7. fordulójában a hazaiak 11–9-re nyertek.

delmagyar.hu

Forrás: Vidovics Ferenc (archív fotó)

Fotó: Vidovics Ferenc

Egerben is folytathatta a tak­­tika csiszolását a Hungerit-­Szentesi VK, amellyel ezúttal nem tartott a Heves megyei vá­­rosba állandó kapusa, Füsti Molnár Janka, így a 2003-as születésű Héda Benita is a csapattal tartott.

Szentesen az Eger 7–1-gyel indított, ez pedig már olyan hátrány volt, amit nem tudott ledolgozni teljesen a fiatal Kur­­ca-parti együttes. A „visszavágón” is az egriek kezdtek élesebben, így két akciógólt kö­­vetően Bódi és Menczinger révén a negyed derekán 2–0-ra vezettek. Szerencsére több gól rögtön ezeket nem követte hazai részről, így Varga Viktória sikeres büntetőjével és Kövér-Kis Réka akciógóljával egyenlített a Hungerit. Egy em­­berelőny végén hat másodperccel az első negyed vége előtt még Katona talált be, így 3–2 állt az eredményjelzőn a második negyed kezdetén.

Egy újabb szentesi ötméterest ezúttal Polák Zsófia váltott gólra, azonban a nagyszünetig már nem jött Csongrád-Csanád megyei találat, egri viszont há­­rom is, így 6–3-mal mehettek nagyszünetre a csapatok. A vendégeknek tehát ismét a vé­dekezésüket kellett rendbe tenniük, amivel már a Tatabánya ellen 15–10-re nyert meccsen sem volt elégedettek.

A harmadik negyedben már nem nőtt a különbség, de nem is csökkent, mindkét oldalon három-három gól esett. A záró nyolc percben feljött 10–8-ra a Matajsz-együttes, azonban ennél tovább ezen a mérkőzé­sen sem sikerült közelebb kerülniük Szilágyi Péter tanítványaihoz, így elmaradt az ott­honi vereség utáni revans.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában