Jól kezdtek, aztán érvényesült a papírforma

2020.08.21. 19:57

11 gólt lőtt az UVSE-nek a Hungerit-Szentes

Két héttel korábban a budapesti Hajós Alfréd Sportuszodában 23–8-as vereséget szenvedett a Hungerit-Szentesi VK az UVSE-től, péntek este hazai környezetben majdnem megismétlődött az eredmény, az újpestiek ezúttal 24–11-re nyertek.

munkatársunktól

Szentes, 20200707. Metalcom Szentes - Ferencváros ifi edzõmérkõzés. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

 

A korábban Szentesen is megfordult Keszthelyi Rita sikeres büntetőjével a vendégek szereztek vezetést a mérkőzés elején, azonban a hazai fiatalok nem illetődtek meg a válogatott játékosokkal felálló ellenfél láttán. Kövér-Kis Réka ötméteresből egyenlített, majd egy emberelőny végén két perc játék után a szintén az ő gólját követően már 2–1 állt az eredményjelzőn. A taps viszont elmaradt, mivel zárt kapuk mögött rendezték a találkozót.

A bajnoki címvédő ezután megrázta magát, 2–8-cal zárult az első negyed.

A nagyszünet előtt 5–8-ig mutatott kisebb mértékű különbséget az eredmény, de a vendégek a akcióik végén szinte sosem hibáztak. 5–14-ről indulhatott a harmadik negyed, amelyben részsikernek könyvelhette el a hazaiak vezetőedzője, Matajsz Márk, hogy mindössze egy találattal bizonyult jobbnak az UVSE. Ismét szerepet kapott a szentesi kapuban a 16 éves Héda Benita.

Legközelebb jövő csütörtökön, annak a Tatabányának az otthonába látogat a Hungerit-Szentesi VK, amelyet ellen első idei sikerét szerezte a Kurca-parti alakulat. Akkor 15–10-re nyertek Matajsz Márk tanítványai Zantleitner Krisztina fiataljai ellen.

Hungerit-Szentesi VK–UVSE 11–24 (3–8, 2–6, 3–4, 3–6)

Női vízilabda, BENU magyar kupa, A csoport, 8. forduló. Szentes. Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, zárt kapuk mögött. Vezette: Vogel, Tóth S.

Hungerit-Szentesi VK: Maczkó – Dömsödi 1, Kádár, Csiszár, Kövér-Kis 2, Tóth F., Polák 2. Csere: Héda (kapus), Varga 2, Bocskay, Urvári, Kolarova 2, Tóth Cs. 2, Bonca.

Vezetőedző: Matajsz Márk.

UVSE: Kakas – Aubéli 1, Szücs, Keszthelyi 6, Faragó K. 3, Rybanska 2, Szegedi 1. Csere: Gangl (kapus), Antal D. 1, Parkes 2, Baksa V. 3, Forgács, Dávid 1, Peresztegi Nagy 4.

Vezetőedző: Benczur Márton.

Gól – emberelőnyből: 14/6, ill. 13/7.

Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 6/3.

Gól – akcióból: 7/2, ill. 13/11.

Gól – megúszásból: 1/0, ill. 2/2.

Kipontozódott: Kolarova, ill. Keszthelyi, Rybanska, Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában