Összefoglaló, jegyzőkönyv, edzői értékelés

2020.08.11. 19:55

A Hungerit-Szentesi VK megszerezte első győzelmét a kupában

Megszerezte első győzelmét Matajsz Márk irányítása alatt a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata. A BENU magyar kupa 5. fordulójában 15–10-re nyertek hazai medencében a Tatabánya ellen.

B.D.

Fotó: Vidovics Ferenc

Reális győzelmi eséllyel fogadta kedd este a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda fedett medencéjében a Hungerit-Szentesi VK női pólócsapata a Tatabányát. A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, ugyanis mindössze két perc után már 0–2 állt az eredményjelzőn két akciógólt követően. Bonca Vivien törte meg a hazai gólcsendet, azonban büntetőből rögtön válaszolták a vendégek.

A szentesi Kövér-Kis Réka (a labdával) négy gólt szerzett a találkozón.

Az első negyed gólesőjét 5–4-re a szentesiek nyerték meg. A második negyed derekán egy újabb sikeres ötméteresnek köszönhetően ismét előnybe kerültek a jól játszó vendégek, ekkor 6–7 volt az állás. Urvári Lili zsinórban kétszer zörgette meg a hálót, így visszavette, majd megszilárdította előnyét a Szentes, köszönhetően a fordulást követően lényegesen feljavult védekezésének. Végül ötgólos sikert arattak, holnap 13 órakor pedig már a bajnoki címvédő UVSE-t 12–10-re legyőző Ferencvárost fogadják.

Matajsz Márk: – A Tatabánya sokmozgásos játéka és agresszivitása példaértékű lehet a számunkra, mert én is hasonló teljesítményt szeretnék viszont látni a lányoktól. Rosszul kezdtük a mérkőzést. Jobbak voltak a vendégek, a tíz kapott gól rengeteg, meg kell tanulnunk kevés találaton tartani az ellenfelet. Vétünk olyan hibákat, amelyeket nem tudok elfogadni. Ha ezeket kijavítjuk, akkor fejlődünk, ha nem, akkor egy helyben toporgunk majd. Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez.

Hungerit-Szentesi VK–Tatabánya 15–10 (5–4, 4–3, 2–0, 4–3)

Női vízilabda, BENU magyar kupa, A csoport, 5. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda, 50 néző. Vezette: Petik, Tóth S.

Hungerit-Szentesi VK: Füsti Molnár – Varga V., Mácsai K., Dömsödi 2, Bonca 2, Kövér-Kis 4, Polák 2. Csere: Maczkó (kapus), Bocskay 1, Kolarova 1, Tóth Cs., Tóth F. 1, Csiszár, Urvári 2. Vezetőedző: Matajsz Márk.

Tatabánya: Zirighné Sós – Zantleitner N. 2, Zink 1, Orbán, Zöld, Szedlák 1, Keresztes 4. Csere: Sóti, Birkás, Gróf, Kenderes 1, Dobos 1. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

Gól – emberelőnyből: 9/3, ill. 6/1.

Ötméteresből: 3/2, ill. 3/3.

Kipontozódott: Kolarova, ill. Orbán, Keresztes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában