22–8-as vereséget szenvedtek az UVSE otthonában

2020.08.04. 14:28

Bátrabban kellett volna játszania a Szentesnek

Huszonkét gólig meg sem állt a bajnoki címvédő UVSE hazai medencében a magyar kupa 3. fordulójában a Hungerit-Szentesi VK ellen. Az újpesti alakulat 22–8-ra győzött a Kurca-parti női vízilabdacsapat ellen.

Becsei Dávid

Csiszár Mercédeszéknek (a labdával) tanulniuk kell az eddigi meccsekből.

Fotó: Vidovics Ferenc

A Hungerit-Szentesi VK utoljára 2014-ben lett bajnok, azóta az UVSE foglalta el a trónt, öt alkalommal került aranyérem az újpestiek nyakába. 2020-ban lehet, hogy csak azért nem, mert a koronavírus járvány miatt a szövetség törölte az eredményeket. Ez a bombaerős gárda várt kedd délben a szentesi lányokra.

Rögtön eldöntötték a három pont sorsát a klasszis újpestiek, akik 4–0-val kezdtek, majd a második negyed végére már nyolcgólosra hízott a két csapat közti különbség. A 11–3-as eredményt az a 18 éves Dávid Cila állította be a nagyszünet előtt, aki a 2018–2019-es idényben a szentesi utánpótlásban pallérozódott.

Csiszár Mercédeszéknek (a labdával) tanulniuk kell az eddigi meccsekből.
Fotó: Vidovics Ferenc

Nem sikerült faragnia a hátrányból a Szentesnek, amely az OB I-re való felkészülésébe építette bele az augusztusi magyar kupa-meccseket. Az Egerből igazolt Polák Zsófia háromszor is betalált, de szentesi találat jutott a liláknak is. A nyáron Szentesről Újpestre igazoló Mácsai Eszter első góljait szerezte meg új csapatában, amely végül 22–8-as, tükörsima sikert aratott.

UVSE–Hungerit-Szentesi VK 22–8 (4–1, 7–2, 4–2, 7–3)

Gólszerzők: Antal D. 4, Aubéli 3, Baksa V. 3, Peresztegi Nagy 3, Keszthelyi 2, Parkes 2, Mácsai E. 2, Dávid 1, Forgács 1, Szegedi 1, ill. Polák 3, Varga V. 2, Kövér-Kis 1, Dömsödi 1, Kolarova 1.

Matajsz Márk, a Hungerit-Szentesi VK vezetőedzője: – Előzetesen az volt a célunk, hogy jó ellenfél ellen gyakoroljuk az eddig elsajátított taktikai elemeket. Ez többé-kevésbé sikerült, viszont rengeteg gólt kaptunk. Sajnos nem tudtuk megakadályozni az UVSE gyors támadásait. Ahogyan a Ferencváros elleni egy héttel ez előttiből, úgy ebből a találkozóból is tanulnunk kell és videózás után levonni a tanulságokat. Erőszakosabb, bátrabb játékot vártam a lányoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában