Esély a visszavágásra

2020.08.18. 12:08

Ma 19 órától: Eger–Hungerit-Szentesi VK

Ötödik nyári magyarkupa-mérkőzésén Egerben vizitál ma 19 órakor a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata.

B.D.

20200707 Szentes Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapat edzése Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Van miért visszavágniuk. A BENU női vízilabda magyar kupa második fordulójában népes hazai publikum előtt rendezték meg a Szentes–Eger-­csatát, amely a vártnál simább hevesi kezdést mutatott. Az egriek 7-1-re vezettek az első negyedet követően, majd a nagyszünetben 9-3 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed már egy teljesen más képet mutatott, egészen 9-7-ig zárkóztak fel a szentesi fiatalok. 12-10 után végül 14-11-re megnyerte a találkozót az Eger Szentesen, ma ennek a visszavágója következik. Jó meccsre van kilátás, pláne hogy a Kurca-parti lányok immár egy győzelemmel a zsebükben utazhatnak, ugyanis egy héttel korábban a Tatabányát 15-10-re legyőzték hazai medencében. A mutatott játékkal nem feltétlenül voltak elégedettek, leginkább a védekezésük jobbá tételén dolgoztak, ami Egerben is az egyik fő receptje lehet egy esetleges győzelemnek.

Az Eger eddig mindössze az UVSE-től kapott ki, a Tatabányát kétszer, a Szentest egyszer győzte le, valamint egy idegenbeli 15-14-es sikerrel a Ferencváros skalpját is begyűjtötte.

Megvan a Hungerit-Szentes elmúlt héten elhalasztott Ferencváros elleni magyarkupa-­meccs új időpontja. A klub közlése szerint szeptember 2-án, 19 órakor fogadják a zöld-fehéreket a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában