Gyorsan visszarázódott

2021.01.29. 15:58

Kónya Zsófia örült, hogy végre nemzetközi versenyen indulhatott

A Szegedi KE rövidpályás gyorskorcsolyázója, Kónya Zsófia Somodi Majával együtt képviselte a Tisza-parti egyesületet a Gdanskban rendezett Európa-bajnokságon.

Tóth Alex

Hiányzott Kónyának (122) Jászapáti (18) a váltóban. Fotó: Tumbász Hédi

Fotó: Tumbász Hédi

Majdnem egy év után rendeztek újra nemzetközi versenyt a rövidpályás gyorskorcsolya világában: Lengyelország adott otthont a sportág Európa-bajnokságának, ahol a magyar keret tagjaként a szegedi Kónya Zsófia is részt vett a kontinensviadalon.Kónya elmondta, először furcsa érzésekkel vágott bele újra a versenyzésbe a hosszú kihagyás után.

– Egy kicsit tartottam attól, hogy milyen érzésekkel fogok nekiállni az első futamnak. Elég sokat készültem, agyaltam, hogyan kellene versenyezni, de az előző évek rutinja nem tűnik el egyik pillanatról a másikra – fogalmazott, és hozzátette, az első napi teljesítményével kifejezetten elégedett volt.

Hiányzott Kónyának (122) Jászapáti (18) a váltóban.
Fotó: Tumbász Hédi

Gyorsan sikerült újra felvennie a ritmust, viszont a verseny nélküli hosszú időszakot azért megérezte, ugyanis a harmadik napra már mind mentálisan, mind fizikailag nagyon elfáradt, ez pedig elmondása szerint a teljesítményén is kiütközött.

Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere elégedetten értékelte a magyarok teljesítményét, ám Kónya Zsófiában pár nap távlatából visszagondolva maradt tüske az Eb eseményei miatt.

– Vegyes érzések vannak bennem. Úgy érzem, hogy a formám egész jó volt, ezt az első két napban meg is mutattam. Szombaton az 1500 méter elődöntőjében hátulról felrúgtak, emiatt nagyon mérges voltam, mert ez megakadályozott abban, hogy teljesen kihajtsam magam. Próbáltam ebből erőt meríteni, ami szerencsére sikerült később – nyilatkozott lapunknak az Európa-bajnoki bronzérmes korcsolyázó, aki elmondta, mindnyájan nagyon szomorúak voltak, hogy a szintén a Szegedi KE-t képviselő Jászapáti Petra koronavírusos megbetegedése miatt nem tudott velük tartani, így a váltók futamában a legerősebb láncszemük nélkül kellett versenyezniük.

Az Európa-bajnokság résztvevői egyébként buborékban töltötték a napokat, csak a jégpályára mehettek ki, ahová külön busz vitt minden csapatot. Az étkezés is a megszokottól eltérően zajlott, mindenki a saját hotelszobájába kapta az ennivalót, így kimaradtak a közös események, a megszokottól eltérően most nem láthatták egymást a korcsolyázók

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában