Hasonlóan folytatná

2021.04.07. 07:37

Kalapács Marcell, a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt forduló legjobb Csongrád-Csanád megyei góllövőjét mutatjuk be. Választásunk ezúttal a Kiskundorozsma fiatal játékosára, Kalapács Marcellre esett, aki mesternégyest jegyzett a Székkutas ellen a megyei I. osztályban.

Vajgely pál

Ugyan akadt egy másik játékos is a megyeegy hétvégéjén, aki mesternégyesig jutott, de az apátfalvi Frank Boldizsár már szerepelt rovatunkban a mostani szezon során – így döntöttünk a Kiskundorozsma fiatalja, Kalapács Marcell mellett, akinek csapata 9–1-re ütötte ki a Székkutast.

– Az elsőnél a tizenhatoson belül cseleztem ki a védőt, majd elgurítottam a kapus mellett. A másodiknál egy beadás után a kapus már feküdt, egy védő mel­­lett passzoltam a kapuba. A harmadik különös volt, mert egy indítást le akartam passzolni, ebbe beleért egy védő, így majdnem öngól lett. A kapus kitolta, én meg lecsaptam erre, és csak be kellett po­­foznom a kapuba. A negyediknél magamnak teremtettem meg a helyzetet, kicseleztem a kapust, és csak az üres kapuba kellett rúgnom – idézte fel mesternégyesét Kalapács Marcell. A 19 éves játékos ezzel megduplázta szezonban szerzett góljainak számát, hiszen eddig négyet lőtt, most már nyolccal áll. Mint ennek kapcsán megjegyezte, reméli, néhány góllal még tudja növelni ezt a számot.

A Kiskundorozsma tavasszal még veretlen, megtörte a régóta húzódó nyeretlenségi szériáját, és döntetlent játszott a Mórahalom és a Tiszasziget vendégeként is, ennek köszönhetően stabilizálta helyét a tabellán.

– A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. elleni győzelemmel sikerült felhoznunk magunkat. Régóta vágytunk már a győzelem­­re, ez a siker pe­­dig sok erőt adott ne­­künk a folyta­tásra. Motiváltan várjuk a to­vábbi mérkőzéseinket. Az ősszel nem voltunk eléggé összeszokva, nagyon sok fiatal van a csapatunkban. Nem nagyon találtuk az összhangot, tavaszra viszont már sikerült. Az a célunk, hogy kikerüljünk az utolsó négy hely egyikéről, a rossz első félévet szeretnénk kijavítani az idény második szakaszában – zárta Kalapács Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában