Kicsin múlt a siker

2021.10.29. 11:38

21 éve Eb-selejtezőt játszottak a megyében

Huszonegy éve, 2000 októberében játszott Európa-bajnoki selejtezőket a magyar futsalválogatott megyénkben: a szegedi és vásárhelyi meccseken akkor nem sikerült kiharcolni a kvalifikációt.

Munkatársunktól

Huszonegy éve a futsal játszot­­ta a főszerepet az újszegedi sportcsarnokban és Hódmezővásárhelyen, a hódtói sportcsarnokban. Négy napon át ugyanis megyénkben szerepelt a magyar férfi futsalválogatott, amely Európa-bajnoki selejtezőket játszott a két városban, ellenfele pedig a litván, az azeri és a holland nemzeti csapat volt.

Az október 30-i zárónapon nem volt kisebb a tét az újszegedi sportcsarnokban, mint az Eb nyolcas döntője, amelyért a magyar és a holland válogatott egymás ellen küzdött meg.

„A csoportelsőséget eldöntő mérkőzésre a Pick-rangadók hangulatát idézte az újszegedi sportcsarnok: dobok, telt ház, óriási buzdítás” – írta lapunk 2000. október 30-i lapszámában.

A magyar csapatnak mindenképpen le kellett győzni Hollandiát a továbbjutáshoz, a hollandoknak viszont elég volt egy döntetlen is.

A vezetést Zeelig találatával a vendégek szerezték meg, majd Nagy Zsolt a kapuba sodorta a labdát közelről, kiegyenlítve ezzel az első negyedóra végén. A második félidőben azonban elmaradt a fordítás, ám az 1800 kilátogató néző így is remekül szórakozott az Eb-selejtezőn.

Két évvel később, 2002 no­vemberében ismét Szegeden és Makón játszott meccseket a futsalválogatott, ám akkor az oroszok jutottak ki az Eb-re. A magyar csapat egyébként Eb-n története során háromszor, 2005-ben, 2010-ben (rendezőként), valamint 2016-ban játszhatott. A magyar női futsalválogatott pedig nem is olyan régen, 2019 novemberében játszott barátságos mérkőzést a szerb válogatott ellen Szegeden.

Az utolsó mérkőzés jegyzőkönyve, 2000. október 30.

Magyarország–Hollandia 1–1 (1–1)

Újszegedi sportcsarnok, 1800 néző. Vezette: Kovacsics (horvát), Selikov (orosz).

Magyarország: Zay – Szente, Kénoszt, Nagy Zs., Nagy G. Cserék: Szalontay (kapus), Török, Jávor, Szalay. Baranyai, Tóth. Szövetségi kapitány: Mucha József.

Gólszerzők: Nagy Zs., ill. Zeelig.

A csoport végeredménye: 1. Hollandia 7, 2. Magyarország 5, 3. Azerbajdzsán 4, 4. Litvánia 0 ponttal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában