300 diák küzdött a vándorkupáért

2022.06.08. 10:20

Úszógálát tartottak Hódmezővásárhelyen

Munkatársunktól

Összeálltak egy képre a vándorkupa névadójával. FOTÓ: TÁBORI SZILVIA

Az úszás egyéni sport, a szélesebb képre tekintve viszont látható, mégsem csupán egyetlen ember teljesítményéről szól. Sokkal inkább arról, csapatban hogyan teljesít a sportoló, miként tud együttműködni edzőjével, iskolájával és nem utolsósorban a családjával – fogalmazta meg lapunknak Gyurta Dániel olimpikon a nevét viselő tegnapi hódmezővásárhelyi úszógálán. Hozzátette: látni a csapatszellemet a versenyen hatalmas élmény volt. A sportszerű játék a sport legfontosabb ele­me, hogy a sportoló alázattal forduljon saját és ellenfele teljesítményéhez. Szeretném a fia­­taloknak megmutatni, hogy a pályán a sportszerűség jegyében érdemes és szabad másokat felülmúlni – hangsúlyozta. 

A VI. Gyurta Dániel Úszógálát két év kihagyás után a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték meg. A névadó által felajánlott vándorkupáért három órán át küzdött mintegy háromszáz diák. A fiatalok egy­­szerre nyolc pályán versenyeztek, folyamatosan váltva egymást. Mint azt a szervező intézmény, a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola igazgatója lapunknak elmondta: az alapító célja egyértelműen az úszósport népszerűsítése, hiszen a legtöbb arany lehetőségét rejtő sportág az úszás. Hódmezővásárhelyen az úszás népszerűsítése mindannyiunk közös ügye. A résztvevők azokért a kupákért küzdöttek, amelyeket legutóbb a Németh László Általános Iskola és Gimnázium, illetve a HSZC Eötvös József Technikum nyert el. Gyurta Dá­­niel átadott egy Hódmezővásárhely Úszó csillaga elnevezésű díjat Ugrai Pannának, aki a város és a Hód Úszó SE hatalmas reménysége. 

Idén az összesen 58 ezer 500 métert úszó hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola tanulóihoz került a kupa. Középiskolás kategóriában pedig a tavalyi győztesek, a HSZC Eötvös József Technikum diákjai küzdöttek meg eredményesen az első helyért. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában