Enduróban is remekel

2022.07.21. 11:39

Világbajnoki bronzérem Csizmazia Barnabástól

V. P.

Fotó: Csizmazia Barnabás archívuma

Csizmazia Barnabás eddig a triál szakágban szerzett szép sikereket, ahol az idei eredmények alapján Európa legjobb tíz versenyzője között van. Januárban azonban jött egy lehetőség, hogy enduróban is kipróbálja magát egy budapesti versenyen, majd a többszörös világbajnok brit Graham Jarvis egy közös edzést követően versenyzési lehetőséget is kínált neki a csapatában. Mindössze négy hónapnyi tapasztalatot követően pedig nagyszerű eredményt ért el, hiszen az olaszországi Abestone-ban megrendezett hard enduro világbajnokságon a harmadik helyen végzett.

Ezt követően azonban ritkán tapasztalt események következtek, ugyanis Barnabás nem kapta meg a harmadik helyezettnek járó díjakat. A motorsport-szövetség is próbál lépéseket tenni az ügyben, hiszen a trófeát sem kapta meg, sőt, a negyedik helyezett versenyző felállt a dobogóra, és át is vette a díjat.

Azért is fordulhatott elő, mert állomásjelző pontokra kell eljutniuk a versenyzőknek, így nincs klasszikus befutó. A díjkiosztónál tapasztalható kisebb káosz közben derült ki, hogy nem a harmadik helyezett, azaz Barnabás állt fel a dobogóra.

A szegedi sportoló hamarosan a romániai enduro verseny vár, amelyen rajta kívül egy magyar versenyző lesz majd jelen, míg a triál szakágban további nemzetközi futamok előtt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában