Helyi sport

2023.04.18. 16:00

Kezdődik az úszók országos bajnoksága

V. P.

Pádár Nikolett a felnőtt vb-n is versenyezhet.

Fotó: Török Attila

Négy napon keresztül Kaposváron csapnak össze az ország legjobb úszói, szerdától ugyanis a Csík Ferenc versenyuszodában rendezik ugyanis az országos úszó bajnokságot. Az ob-n népes Csongrád-Csanád vármegyei küldöttség vesz részt, a három klub (Szegedi Úszó Egylet, Hód Úszó SE, NICS-HSÚVC) összesen 18 úszója vesz részt a négynapos megmérettetésen.

A legnépesebb létszámmal a Hód Úszó SE érkezik Kaposvárra, összesen tíz versenyző képviseli a klubot, és szintén a Hód Úszó SE-hez kapcsolódik a legtöbb egyéni számban induló versenyző is, hiszen Ugrai Panna összesen hét számban lesz érdekelt az ob-n.

A Szegedi Úszó Egylet színeiben négyen ugranak medencébe, természetesen ott van a mezőnyben Pádár Nikolett, aki a 100 és 200 méteres gyorsúszás címvédőjeként vághat neki a kaposvári országos bajnokságnak, míg Olasz Anna 400 és 800 méteres gyorsúszáson indul. A Tisza-partiakat a férfiaknál még két fiatal, az egyaránt 2006-os születésű Adorján Kende és Paksi Zsombor képviseli az ob-n. 

A NICS-HSÚVC négy versenyzővel lesz jelen az ob-n, közülük Perkkiö Emil Alexander egymaga öt számot is vállal. 

A szerdai első versenynapon összesen hat számban lesznek érdekeltek a vármegyei úszók, a 100 méteres női és férfi gyorsúszásban pedig többen is az első nap korai programjában vízbe ugranak.

Az előfutamok 9 órakor kezdődnek, a 17 órakor kezdődő döntőket az M4 Sport élőben közvetíti. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában