Halmozza az érmeket

2023.04.19. 14:02

Megállíthatatlan a 70 éves szentesi szívtranszplantált úszó

Megállíthatatlanul rója a métereket az ausztráliai Perthben megrendezett Szervátültetettek Világjátékán a szentesi Pengő László. Az egykori kiváló vízilabdázó 2020. január 13-a óta él új szívvel. Azzal, hogy részt vehet ezen a speciális versenyen, nagy álma vált valóra. Két nap után négy érem már ott lóg a nyakában.

Becsei Dávid

Pengő László immár két-két arany- illetve ezüstéremnél jár a Szervátültetettek Világjátékán.

Fotó: Vidovics Ferenc

Teljesült az álma, utazhatott a Szervátültetettek Világjátékára, ráadásul rögtön az első napon két érmet is szerzett. A Magyar Szervátültetettek Szövetsége számolt be róla, hogy az úszóversenyek első napján a 2020 óta szívátültetett sportoló, Pengő László álma valóra vált. Bár egész életében úszott, vízilabdázott, Szervátültetettek Világjátékán most versenyezhetett először. 

A fantasztikus eredmény sem maradt el, hiszen 100 méter gyorsúszásban ezüstérmes lett, míg 50 méter hátúszásban világbajnoki címnek örülhetett, amivel beállította a Szervátültetettek Világjátéka hetven év felettiek korcsoportjának új világrekordját is. 

Az úszóversenyek második napján – szerdán – a magyar delegáció legtapasztaltabb tagjaként Pengő László kétszer ismét a dobogóra állhatott. 50 méteres gyorsúszásban a rendkívül erős mezőny ellenére másodikként csapott a célba, míg 100 méter hátúszásban megszerezte a második aranyérmét a Világjátékokon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában