Helyi sport

2023.04.22. 16:45

Nagy Péter súlyemelő csomagjai nélkül érkezett meg az Európa-bajnokságra

A tizenötödik Európa-bajnokságára készül a Szegedi Lelkesedés SK 37 éves súlyemelője, Nagy Péter. Lapunknak úgy fogalmazott, mostoha körülmények között készült, de az erejével nincs gondja, a technikáján viszont csiszolnia kell. Az Eb helyszínére, az örményországi Jerevánba csak ő érkezett meg, a csomagjai egyelőre nem.

Becsei Dávid

Nagy Péter igen, a csomagjai viszont nem érkeztek meg a jereváni Európa-bajnokság helyszínére. Fotó: Nagy Péter Facebook-oldala

Sikerült már jobban is felkészülésem, biztosan nem leszek most csúcsformában. Gond viszont nincs, itt most a részvétel a fontos, javítási lehetőség lesz bőven

 – nyilatkozta a Délmagyarországnak még elutazása előtt Nagy Péter súlyemelő.

Úgy fogalmazott, az év elején mostoha körülmények között készült, ráadásul az edzőterem decemberre bezárt, így kevesebbet dolgozhatott a kelleténél.

Az erőmmel nincs gond, az szinte ugyanakkora, mint a csúcsformámban, de ez valamiért szakításban és lökésben nem akar megmutatkozni. A részgyakorlatokkal minden rendben, úgyhogy nem idegeskedem

 – jegyezte meg lapunknak a sportoló, aki március óta a Magyar Honvédség Sportszázadához tartozik, így másfél év után ismét visszaállt a napi két edzésre.

Ami az Eb-t illeti, 391 kilogrammos összteljesítménnyel az A csoportba kerültem, a legjobbak közé. 380-390 kg-mal már elégedett lennék vasárnap, magyar idő szerint 14 órától kezdődik a versenyem

 – fogadkozott Nagy, akinek idei legfontosabb fő versenye a szeptemberi világbajnokság, amelyet a szaúd-arábiai Rijádban rendeznek meg.

A jereváni Eb és a rijádi vb is része a kvalifikációnak a 2024-es párizsi olimpiára. 

A Sportszázad a Magyar Honvédség Altiszti Akadémiájába tartozó alegység, amelynek kizárólag élsportolók a tagjai. Több évtizedes szünet után 2017-ben hívták újra életre ezt az elegységet, amelynek célja, hogy kettős életpálya-modellt biztosítson a sportolók számára és lehetőséget adjon a katonasportolók számára, hogy megalapozzák sport utáni civil életüket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában