Ötpróba

2023.04.13. 16:53

Úszóünnep lesz a Tiszavirágban olimpiai bajnok nagykövettel

Magyarország legnagyobb szabadidősport-mozgalma, az Ötpróba szombaton a szegedi Tiszavirág Sportuszodában rendez úszónapot. 8-tól 12 óráig a nagykövetek közül Storcz Botond háromszoros olimpiai bajnok kajakos, valamint Cseh László többszörös olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó is rajthoz áll.

B.D.

Storcz Botonddal (balról) és Cseh Lászlóval Szegeden találkozhatnak szombaton a szabadidősportolók.

Fotó: Földi Imre/MW

Az Ötpróba párizsi olimpiai ciklusa már javában zajlik. A szervezők úgy fogalmaztak, a nagyjából kétszáz szabadidősport-eseményt magába foglaló programsorozat célja egyértelmű: minél többen és minél többet mozogjanak, a motivációt pedig – a mozgás szeretetén túl – az értékes, teljesen egyedi sportruházati cikkek jelentik. 

Közleményükben a szervezők hangsúlyozták, az Ötpróba logós termékekért komolyan meg kell dolgozni, hiszen azok kizárólag a hivatalos eseménynaptárban szereplő sporteseményeken összegyűjtött pontokért járnak. A pontok mögött pedig valamennyi esetben a megtett távok állnak. Aki például az Ötpróba melegítőre hajt, annak 60 pontot kell összeszorgoskodnia összesen legalább öt sportágban. 

A szombati úszóünnepen a Tiszavirág Sportuszodában három távon ugorhatnak medencébe az ötpróbázók. 500, 1500 és 3000 méteren szelhetik a habokat Storcz Botond és Cseh László illusztris társaságában. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában