Helyi sport

2023.06.21. 17:20

Nem tudták megállítani Franciaországot Jáhni Zsófiáék

A második vereség azt jelenti, a csoportkör után búcsúznak az Európa Játékoktól.

V. P.

Jáhni Zsófiáéknak nincs meg a továbbjutás a csoportból.

Fotó: Koszticsák Szilárd

A csehek elleni meccs után nehéz kihívás várt a magyar női 3x3-as kosárlabda-válogatottra, amely a csoport favoritjának tartott franciák ellen folytatta szereplését az Európa Játékokon.

A franciák igazolták jó hírüket, 4–0-ával kezdtek, és ugyan a szegedi Jáhni Zsófia pontjával szépített a magyar csapat, de érdemben nem tudott közelebb lépni ellenfeléhez. A franciák a korán megszerzett előnyüket őrizték a folytatásban, sőt, az utolsó két percre már tíz ponttal vezettek. Innen már nem volt kérdés, a francia csapat magabiztos győzelmet aratott (22–8), és mivel a cseh csapat legyőzte Lettországot, mindez azt jelenti, hogy péntekre már nem maradt kérdés. A csoportból a két-két győzelemmel álló francia és cseh csapat jut tovább az egyenes kieséses szakaszba, a pénteki, lettek elleni csoportzáró meccs (20.20-kor kezdődik a mérkőzés) csak arról dönt, melyik válogatott végez a harmadik helyen.

A franciák elleni meccs alkalmával Jáhni Zsófia több mint hét percet volt pályán, és két pontot szerzett. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában