Helyi sport

2023.07.21. 19:33

Kizárnák a Pick Szeged ellenfelét a BL-ből

Egyelőre nincs hír a Kolstad sorsáról.

Vajgely Pál

Sagosen egyelőre marad a Kolstadnál.

Fotó: Szabó Miklós

A Kieler Nachrichtennek adott interjút Frank Bohmann, a német kézilabda-bajnokság ügyvezető igazgatója, aki kijelentette: szerinte ki kellene zárni a Kolstadot a Bajnokok Ligájából.

A norvég csapat komoly erősítésekbe kezdett az emúlt időszakban, majd szabadkártyát kapott a Bajnokok Ligájában, és egy csoportba sorsolták az OTP Bank-Pick Szegeddel. A Kolstad büdzséje sajtóhírek szerint nagyjából ötmillió euróra növekedett, a napokban viszont az elnök is megerősítette, hogy a játékosokat arra kérték, fogadják el a fizetésük 20-30%-os csökkentését.

 

Csak a BL-szabadkártyák kiosztása után vallottak az anyagi helyzetükről, és ez kimondottan gyanús – mondta Bohmann, hozzátéve, hogy olyan csapattal érték el a bajnoki címüket, amelyet nem is engedhettek volna meg maguknak. – Szóval ha nem jön több pénz, akkor ki kell zárni az együttest a Bajnokok Ligájából. Máskülönben a sorozat elveszíti a hitelességét, mert torzul a verseny – tette hozzá a német kézilabda-bajnokság ügyvezető igazgatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában