Labdarúgás

2023.07.07. 13:50

Sorsoltak az NB III.-ban, hamar jön a HFC–Szeged-Csanád GA II. helyi rangadó

Elkészítette a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) az NB III. Dél-keleti csoportjának a menetrendjét. Július 30-án kezdődik a bajnokság, majd hétközi fordulóval folytatódik.

Becsei Dávid

Az Antal Krisztián vezette Hódmezővásárhelyi FC augusztus 2-án fogadja az NB III. Dél-keleti csoportjában a Szeged-Csanád GA II.-t.

Fotó: Gémes Sándor

Történelmi párosítású találkozó lesz a Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. labdarúgócsapatának első harmadosztályú mérkőzése. Andorka Péter edző tanítványai ugyanis a Vasas II.-t fogadják majd a nyitányon a Szent Gellért Fórumban.

Nehéz meccsel indítja az új szezont az előző idény ezüstérmese. A Közép csoportban remek évet futott a Hódmezővásárhelyi FC, amely a legutóbbi szezont még az NB II.-ben kezdő, majd onnan kiesett Békéscsaba otthonában vizitál.

Egyáltalán nem kell sokat várnunk a két Csongrád-Csanád vármegyei együttes helyi rangadójára sem, ugyanis már a második fordulóban megrendezik azt Hódmezővásárhelyen. Ez rögtön egy hétközi játék lesz, augusztus másodikán viszont nem kell messzire utaznia a Szeged-Csanád GA II.-nek. A párosítás "visszavágóját" november 26-án rendezik majd Szegeden.

Mindkét NB III.-as csapat június utolsó hetében vágott bele a felkészülési időszakba. A vásárhelyiektől nyolcan távoztak, Bata Kristóf és Tapiska Géza a szintén harmadosztályú, de a Dél-nyugati csoportba besorolt Dunaújvárosban folytatja a pályafutását. A HFC eddig két edzőmeccsen van túl, az NB II.-es Szeged-Csanád GA-tól 2–1-es vereséget szenvedett idegenben, míg az NB III.-as újonc és csoporttárs Martfű vendégeként már 3–1-re nyertek Zámbori, Vladul és Tóth D. góljaival.

A Szeged-Csanád GA II. a bajnokcsapat keretéhez képest is fiatalabb összeállításban 2–1-es vereséggel kezdte az alapozó időszakot a stabil NB III.-as Tiszafüred otthonában. Szombaton itthon folytatják a szegedi csapatok a felkészülést, az NB II.-es rajtra készülő csapat a Körösladányt fogadja 11 órától, míg az NB III.-as gárda 18 órától a román másodosztályú CSC Dumbravita ellen gyakorol.

Az NB III. Dél-keleti csoportjában a Csongrád-Csanád vármegyei csapatok menetrendje, 1. forduló (július 30.): Békéscsaba–HFC, Szeged-Csanád GA II.–Vasas II. 2. forduló (augusztus 2.): HFC–Szeged-Csanád GA II. 3. forduló augusztus 13.): Szeged-Csanád GA II.–Cegléd, Körösladány–HFC. 4. forduló (augusztus 19.): Pénzügyőr–Szeged-Csanád GA II., HFC–Vasas II. 5. forduló (augusztus 30.): Szeged-Csanád GA II.–Monor, Szolnok–HFC. 

A pontos kezdési időpontokat később teszik közzé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában