Labdarúgás, edzőmeccsek

2023.07.09. 16:38

Súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Szeged-Csanád GA II. középpályása – GALÉRIA

Mindkét NB III.-ra készülő Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgócsapat vereséggel folytatta a felkészülési időszakot. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia II. a román másodosztályú Dumbravitától szenvedett 1–0-s vereséget egy 87. percben bekapott góllal a Szent Gellért Fórum gyakorló pályáján, míg a Hódmezővásárhelyi FC 6–1-re kapott ki a Tiszakécske vendégeként.

B.D.

Küzdelmes mérkőzést játszott a kék-fekete mezes Szeged-Csanád GA II.

Fotó: Gémes Sándor

Küzdelmes mérkőzésen kemény párharcok színesítették a szegediek találkozóját. Komoly fejtörést okozhat az újoncnak már a bajnokság kezdete előtt, hogy középpályájának egyik meghatározó játékosa, Povázsai Zsolt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a kezdés után nem sokkal. 

Veszélyesebb támadásokat a második félidőre hagyta a Szeged-Csanád GA II. és a Dumbravita is. Előbbi Amir Kapic, majd Gyuga Balázs próbálkozását hárította bravúrral a román csapat kapusa, majd a hazai hálóőrnek, Marko Rodicnak is két komolyabb védeni valója akadt. Úgy tűnt, gól nélküli döntetlen lesz a vége, de a 87. percben egy a szegedi előtt kavarodás végén Plokhotnyuk betalált. 

A szegediek az előttünk álló hetet a gyulai Grosics Akadémián töltik edzőtáborban, ahol azt a Tiszakécskét látják majd vendégül, amely 6–1-re legyőzte a HFC-t 1–1-es első félidőt követően. 

– Elég férfias, kemény ütközésekkel teli mérkőzést játszottunk. Elégedett lehetek a látottakkal, az egész héten jól dolgoztak a srácok. Több meccslabdánk is volt, de végül nem nyertük meg az összecsapást – nyilatkozta a klubhonlapon a szegediek trénere, Andorka Péter. 

Megterhelő edzőmeccset játszott egymással a Hódmezővásárhely és a Tiszakécske utóbbi otthonában, hiszen kétszer hatvan percet töltöttek a pályán kétszer negyvenöt helyett.

– Tartalmas volt az első hatvan perc, taktikailag megvoltunk az ellenfél három védős és két csatáros játéka ellen, a srácok betartották azokat az elveket, amiket kértünk. A pontosság hiányzott egy-két esetben a középső zónában, de a mozgások kezdenek kialakulni és ez jó jel. Volt egy kapufánk és egy kidolgozott befejezésünk egy megfelelő iramú meccsen. A második játékrészben vegyes csapat játszott és eltérőek voltak az állapotok, sok egyéni hibát vétettünk és csapatszinten sem működtünk jól. Leszűrtük kiben van potenciál és ki az, aki a beleillik a csapatunkba – nyilatkozta Antal Krisztián, a HFC edzője. 

Szeged-Csanád GA II.–CSC Dumbravita (román) 0–1 (0–0) 
Labdarúgás, felkészülési mérkőzés. Szeged, Szent Gellért Fórum 1-es edzőpálya. Vezette: Borbás Bottyán Aurél. 
Szeged-Csanád GA II.: Rodic – Nagy S., Heidrich, Gyuga, Povázsai, Maronyai, Csorba, Bakó, Szabad, Nagy D., Halász. Csere: Fízer, Szalontai – Kapic, Berta, Burai, Dudás, Lippai, Milenkovic. Albu. Edző: Andorka Péter. 
Gólszerző: Plokhotnyuk (87.). 

Tiszakécskei LC–Hódmezővásárhelyi FC 6–1 (1–1) 
Labdarúgás, felkészülési mérkőzés. Tiszakécske. 
Tiszakécske: Megyeri – Dulló, Oláh M., Baranyai, Hleba, Girdán, Pongrácz, Kotroczó, Winkler, Torvund, Horváth Z. Csere: Prokop (kapus), Csáki, Máté Zs., Lovas A., Lovas Zs., Vólent, Szekér, Erdei, Balázs B., Baráth B., Kryvotsiuk, Zamostny, Polyák, Bencze M., Zachán. Edző: Vas László. 
HFC: Deczki – Orosz, Hunya, Zana, Zámbori, Juhász, Sipos G., Tóth D., Czékus, Gréczi, Vladul. Csere: Vaits (kapus), Vastag, Bogdán, Bánfi, Ondrejó, Dobronoky, Bónus, Rabecz, Hegedűs, Borbás, Ábrahám-Fúrús, Zsigmond, Sárközi. Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerzők: Zamostny 2, Vólent 2, Hleba, Bencze, ill. Tóth D. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában