Női röplabda, U19-es világbajnokság

2023.08.02. 21:37

Parádés magyar első szett Szegeden, de vereség a címvédőtől

Túl nagy falatnak bizonyult a címvédő a magyar válogatott számára Szeged a női U19-es röplabda-világbajnokságon. Kína 3–0-ra nyert, de Baksa Pannáék tisztes helytállást mutattak.

Becsei Dávid

Jó meccset játszott a címvédő kínaiakkal a szegedi Baksa Pannával (fehérben) felálló magyar válogatott az U19-es röplabda-világbajnokságon.

Fotó: Karnok Csaba

Kőnig Gábor együttese az első szettben kiválóan kezdett, 12–1-re és 15–4-re is vezetett jó szerváinak, valamint hatékony centerjátékának köszönhetően, de ezt követően sokat rontott, így a korosztályban négyszeres világbajnok ázsiai rivális fordított.

A második felvonás is sokáig szorosan alakult, de a hajrá előtt a kínaiak az ütők vezérletével elhúztak és megduplázták előnyüket. A harmadik játékrész elején újra a magyarok vezettek, de 8-8 után már a vendégek akarata érvényesült. A hazai csapat ugyan ebben a felvonásban is jól tartotta magát, de ez ezúttal csak a tisztes vereséghez volt elég.

Végeredmény:
Kína–Magyarország  3–0 (22, 20, 17)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában