Helyi sport

2023.08.06. 21:03

Újabb drámai meccs, harmadik lett csoportjában a női U19-es röplabda-válogatott

A magyar válogatott nagy csatában, 3-2-re kikapott az argentin csapattól az U19-es női röplabda-világbajnokság vasárnapi játéknapján, így harmadik helyen jutott a hétfői nyolcaddöntőbe.

Delmagyar.hu

Baksa Pannáékra szerdán a Dominikai Köztársaság vár a Pick Arénában.

Fotó: Karnok Csaba

Kőnig Gábor szövetségi edző együttesébe a szombati, Egyiptom ellen térdsérülést szenvedett ütő, Radnai Lili helyén már Kiss Lilla volt benevezve, de a csapatkapitány, a szegedi Baksa Panna Radnai mezével a kezében hallgatta végig a magyar himnuszt. A találkozót a magyarokhoz hasonlóan 3/1-es mérleggel váró dél-amerikaiak elleni összecsapás tétje a csoport második helye volt.

Akárcsak szombaton Egyiptom ellen, ezúttal is kétszettes hátrányba kerültek a magyar lányok, de egy szoros harmadik szett, és a szépítést követően a negyedikben egyre jobban elbizonytalanították ellenfelüket, és sikerült kiegyenlíteniük.

Az ötödik, rövidített szettre összeszedték magukat az argentinok, akik 4-3-as magyar vezetés után mindössze egy pontot engedtek a hazaiaknak, és 143 perc után ünnepelhettek.

A csoportharmadik magyarok a hétfői, ugyancsak szegedi nyolcaddöntőben szinte biztosan a bolgárokkal találkoznak 18 órától, de mivel az európai rivális csak vasárnap 21 órakor játssza le utolsó csoportmeccsét a papíron jóval gyengébb játékerőt képviselő Peru ellen, ez csak késő este lesz hivatalos.

Eredmény, A csoport, 5. (utolsó) forduló:
Argentína-Magyarország 3-2 (20, 20, -22, -15, 5)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában