Helyi sport

2023.08.09. 20:54

Újabb ötszettes csata, de magyar vereség a Pick Arénában - GALÉRIA

Ismét ötszettes csatát vívott a magyar női U19-es röplabda-válogatott a részben Szegeden zajló világbajnokságon: Dél-Korea ellen ugyan kikaptak a lányok, de vastaps volt a jutalom a közönségtől.

Vajgely Pál

Nagy csatában maradtak alul a magyar lányok.

Fotó: Karnok Csaba

Nehezen lendült játékba a magyar női U19-es röplabda-válogatott a Dél-Korea elleni helyosztón. Miután hétfőn Bulgáriától kikapott a csapat, eldőlt, hogy a 9-16. helyekért küzdhet a vb hátralévő szakaszában, a meccseit pedig továbbra is a Pick Arénában játssza.

Pontatlanul kezdett a magyar csapat, Kőnig Gábor nem véletlenül kérte ki második idejét is 1:7-nél. Ezt követően már letisztult Baksa Pannáék játéka, és fel tudtak zárkózni ázsiai ellenfelükre. A hátrány viszont túl nagy volt, és bár két szettlabdát hárítottak a magyar lányok, a harmadikat már kihasználta Korea. A második szettben egy egészen más magyar csapat volt a pályán, főképp a játszma második felében. 11:10-nél először vezettünk a meccsen, innen pedig nagyon sima játékkal meglett az egyenlítés, Nagy Sophie ászával az első szettlabdát kihasználta a magyar csapat.

A harmadikban viszont ismét hátrányba kerültek a lányok, nem sikerült átültetni azt a játékot, ami a második szettben jellemezte a csapatot, Korea pedig az első szettlabdáját egy ásszal kihasználta.  A negyedik szettet abszolút irányították a magyar lányok, így ismét egy ötszettes csatát vívott Kőnig Gábor együttese. 

Három magyar pont nyitotta a mindent eldöntő játszmát, egyre komolyabb lett a hangulat is a Pick Arénában. 6:5-nél viszont már az ázsiaiak vezettek, de négypontos hátrányból egalizáltak a magyarok, 11:11-ről jöhetett a végjáték. Egy meccslabdát hárítottak a magyar lányok, de a másodikat Dél-Korea már kihasználta: öldöklő csata után kapott ki a magyar csapat, amely így a 13. helyért folyathatja a vb-t. A mai játéknapon a lányok ellenfele Puerto Rico válogatottja lesz. 

 

Magyarország–Dél-Korea 2:3 (22:25, 25:16, 18:25, 25:17, 14:16)
Női U19-es röplabda-világbajnokság, helyosztó, a 9-16. helyért. Szeged, Pick Aréna. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában