Helyi sport

2023.09.06. 09:49

Új edzője van az NB I.-es Extraligára készülő Vidux-Szegedi RSE-nek

Edzőváltás történt a szegedi férfi röplabdacsapatnál.

Becsei Dávid

A Vidux-Szegedi RSE új vezetőedzője, Berkes Zoltán.

Forrás: Vidux-SZRSE

Másfél év után távozik a Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapatának vezetőedzői pozíciójából Fésüs Erzsébet. 2022 januárjában Nusser Elemért váltotta a kispadon, a 2023–2024-es idénytől viszont Berkes Zoltán lesz az együttes trénere. Tizenhárom alkalommal pályára lépett a magyar válogatottban. Öt éven át 1996 és 2001 között tagja volt a legendás szegedi röplabdacsapatnak, a Medikémia Szegednek, amellyel kupagyőzelmet ünnepelhetett.

– A Fésüs Erzsi által elindított munkát szeretném továbbvinni, nem szeretném gyökeresen megváltoztatni a csapat játékát. A jelenlegire szeretnék építeni. A csapat gerince egyben maradt, de nem szabad elfelejteni, hogy szintet lépünk és a legmagasabb bajnokságban, az Extraligában leszünk érdekeltek. Amennyiben bekerülnénk a legjobb nyolc közé, az egy kiemelkedő eredmény lenne számunkra. Azt viszont hangsúlyoznám, hogy nehéz célt megjelölni, mert elképzeléseink szerint a tizenkét csapatból kettő-három kiemelkedik majd – jegyezte meg a klub közösségi oldalán Berkes Zoltán.

Hozzátette, bízik abban, hogy minél több olyan mérkőzést sikerül játszaniuk, amelyek izgalmas végjátékokat hoznak. Azt is elárulta, hogy a csapat az újszegedi sportcsarnokban fogadja a bajnoki ellenfeleit. A bajnokságot idegenben, a DEAC otthonában kezdik október 8-án 17 órától, október 11-én 19.30-tól látják vendégül a TFSE csapatát a második fordulóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában