Női vízilabda OB I.

2023.10.30. 14:47

Nem tudta borítani a papírformát a Valdor Szentes

A bajnoki címvédő Eger legyőzése után a III. kerületi TVE ellen is közel állt a bravúrhoz a Zue.hu Szegedi VE OB I.-es női vízilabdacsapata. Szentesről az esélyesebb BVSC vitte el a pontokat.

Becsei Dávid

A kék sapkás BVSC 16–9-re győzött Szentesen.

Fotó: Vidovics Ferenc

A szezon legnagyobb szenzációját okozta a szegedi női vízilabdacsapat azzal, hogy a címvédő Egert legyőzte a bajnokságban. Egy ekkora bravúrt követően három nappal a III. kerületi TVE érkezett a Tiszavirág Sportuszodába.

Hamar kétgólos előnybe került Szegeden a Kerület. Ez viszont kérészéletűnek bizonyult, Szabó Tamás tanítványai átvették a vezetést 4–3-nál. A második negyedben nagyon jól védekeztek, 5–4-re vezettek. Az utolsó percben viszont három gólt is lőttek a vendégek, így a nagyszünetben már 5–7 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyedben óriásit küzdve egyenlített a Szeged, az utolsó nyolc perc 9–8-ról indult. A vendégek ekkor már masszívan védekezetek, így 10–9-cel elvitték a pontokat a Tiszavirágból.

– Az Eger elleni siker okozta fáradtság az utolsó negyedben kijött rajtunk. Nagyon komoly teljesítmény, hogy ezt az erős csapatot tíz kapott gólon tartottuk. Hatalmas szívvel játszottak a lányok, fájdalmas eggyel kikapni, de az élet mindig ikszre játszik. A Kerület két ilyen vereséget szenvedett már idén, kár, hogy ellenünk, de  visszaadta nekik a sors ugyanilyen különbséggel a győzelmet – értékelt Szabó Tamás, a szegediek trénere.

Az első és harmadik negyedet egy-egy góllal nyerte Szentesen a BVSC, a második negyedet viszont 6–1-re. Az utolsó nyolc perc 6–6-os gólparádét hozott, végül 16–9-re győztek a vendégek.

– A BVSC érvényesítette azt a papírformát, amit mi a fiatal, törékeny csapatunkkal szerettünk volna felborítani. Voltak hiányzóink, rengeteg gólt kaptunk, már az első félidőben magabiztos előnyre tett szert az ellenfél. Megkaptuk a játékvezetői ítéleteket, amikért megdolgoztunk. A hibákat javítani kell, mert különben nehéz lesz túllőni a tizenöt kapott gólt. Most már jönnek azok a rangadók számunkra, amelyeken lehet keresnivalónk és muszáj győzni – értékelt a mérkőzés után Matajasz Márk, a szentesiek vezetőedzője.

A női bajnokság ezen a hétvégén nemzetközi mérkőzések miatt szünetel. Jövő szerdán a Szeged a Győrt fogadja, míg a Szentes tatabányai meccsének nincs még hivatalos időpontja.

Valdor Szentes–BVSC 9–16 (1–2, 1–6, 1–2, 6–6)
MOL női vízilabda OB I., 6. forduló. Szentes, Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda. Vezette: Füzesi, Vályi F.
Valdor Szentes: Füsti Molnár – Varga V., Horváth Zs. 1, Tyukász, Dobos, Hnatyszyn 1, Boldizsár R. 1. Csere: Varga N. (kapus), Bicskei 1, Erdélyi, Horváth L. 1, Korom, Kövér-Kis 3, Bíró 1. Vezetőedző: Matajsz Márk.
BVSC: Doroszlai – Mészáros-Farkas 1, Tóth R., Koltay 1, Ármai 5, Batizi 1, Fekete 2. Csere: Jancsó 3, Bereczki, Kolarova, Urvári L., Kele 2, Polák 1. Vezetőedző: Stieber Mercédesz.
Gól – emberelőnyből: 8/4, ill. 6/3.
Ötméteresből: 3/3, ill. 3/1.
Kiállítva cserével: Kövér-Kis, ill. Ármai.
Kipontozódott: Tyukász, ill. Tóth R.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában