Helyi sport

2023.12.24. 07:00

Márton Anita készíti a halászlét és a sült halat a karácsonyi menühöz

Visszavonulását követő első karácsonyra készül Márton Anita. Az olimpiai bronzérmes súlylökőnő felel az ünnepi menüért, amiben már kislánya, Luca is sokat segít neki.

Vajgely Pál

Márton Anita idén több időt tölthet családjával az ünnepekkor.

Fotó: Karnok Csaba

Szeptemberben jelentette be visszavonulását Márton Anita. A magyar atlétika első világbajnoka nem szakad el a sportágtól, hiszen nemrég bejelentették, a dobó szakágak vezetőjeként dolgozik tovább a szövetségben. Mindezek mellett idén más lesz az ünnep, hiszen először nem kell az edzésekre is koncentrálnia.

Az elmúlt években ilyenkor mindig edzőtáborban voltam. Az edzőm, Eperjesi László most szintén odavan az unokájával, Dobó Zsomborral Nyíregyházán. Ezáltal volt időnk bevásárolni, összekészülni, jobban rá tudtunk hangolódni az ünnepekre, bár nagyon hirtelennek érzem, hogy máris itt van karácsony. Amióta Luca is itt van az életünkben, sorra kerülnek ki a díszek a lakásba – mondta lapunknak Márton Anita.

És hogy miképp telnek az ünnepek? Régi családi szokás, hogy december 24-én Anita családjánál gyűlnek össze, az ünnepi menü pedig halászlé és sült hal, amelynek elkészítése az olimpiai bronzérmes atléta feladata.

2016-ban elhunyt a nagypapám, azóta pedig a halászlé és a sült hal elkészítése az én feladatköröm. December 25-én édesanyámékhoz látogatunk el, délután pedig Zsolti szüleinél leszünk Üllésen, másnap pedig a dédimamánál teszünk látogatást. Ez a három nap elég rohanós, bár most annyi könnyebbség van benne, hogy a korábbi években még úgy nézett ki a program, hogy 24-én délelőtt még edzettünk egyet – tette hozzá Márton Anita.

Idén tehát már nem szerepel edzés az ünnepi programban: a karácsonyi teendőkben pedig a kis Luca is kiveszi a részét, lapunkat finom mézeskaláccsal várták.

A tésztát Lucával gyúrtuk ki, a díszítés pedig Luca és Zsolti feladata volt. Sokat segít valóban, szeret a konyhában lenni. Mindennap megnézzük az adventi naptárat, díszítjük a lakást, és biztos, hogy érdekes pillanat lesz számára, amikor bekerül a karácsonyfa a lakásba, és együtt díszítjük azt fel. A családban a gyerekeket megajándékozzuk, egymásnak pedig apróságokkal készülünk, inkább az együtt töltött minőségi idő, ami fontos – zárta Márton Anita.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában