Zsögön Andor megnyerte a kadett tőrözők hazai versenyét

2023.12.13. 17:23

Szegedi diák a magyar bajnok

Az első helyet Zsögön Andor szerezte meg a kadettek között.

Fotó: SZTE VK

Budapesten a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok adott otthont a kadett korosztály férfi és női tőr egyéni magyar bajnokságnak.

A szegedi diák, az SZTE Vívó Klub nevelése, Zsögön Andor Kolos, aki már egy éve a Budakalász színeiben versenyez, vitathatatlanul nagy fölénnyel, lehengerlő módon nyerte meg az aranyérmet.

Zsögön a selejtezőben veretlenül végzett, 30 tust adott és mindössze 5-öt kapott, így a 64-es táblán kiemeltként, ranglistaelsőként kezdhetett rögtön a 32 között. Első ellenfele Bóbics Ádám volt Zalaegerszegről, akit 15:7 arányban győzött le. Ezzel a legjobb 16 közé jutott, ahol az FTC versenyzője, Tóth Márton várta. Az eredmény 15:7 lett Zsögön javára.

A legjobb nyolc között a BHSE versenyzője, Grósz Roland következett, és az eredmény szintén 15:7 lett a szegedi diák javára. Az elődöntőben a régi nagy rivális jó barát, Orovecz Gergely (Honvéd) várta, akit a nap legszorosabb eredményével zárult mérkőzésen 15:11-re vert meg Zsögön. A döntőben aztán a szintén honvédos Sommer Marcellt 15:8-ra legyőzte a szegedi fiú, akinek az edzője az olimpiai és világbajnoki bronzérmes egykori tőrvívó, Szelei István.

Az SZTE Vívó Klubból az egyéni számban 5 versenyző indult el, közülük egyedül Kerekes András a kadett korosztályú, és neki sikerült a legjobb 32 közé bejutni, ahol végül a 21. helyen végzett. A többiek közül Szögi-Nagy Tamás 36., Szaszák Balázs 40., Szabó Benedek 44., Fekete Simon pedig 48. lett.

A csapatversenyen 13 csapat állt pástra, ahol az első asszóban az UTE-t verte a szegedi csapat 45:34-re, majd a későbbi győztes Honvédtől kapott ki a negyeddöntőben. A hátsó ágon viszont újabb győzelmet tudtak aratni a fiúk a Zalaegerszeg ellen 45:42-re, majd az 5. helyért a Honvéd II.-es csapatától szenvedtek vereséget, így a pontszerző 6. helyet szerezték meg. Összességében ez remek eredmény, tekintve, hogy ez a csapat még jövőre is a kadet mezőnyben szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában