Helyi sport

2024.01.31. 14:25

A fővárosban játssza a kupa négyesdöntőjét az SZTE-Szedeák

Története során negyedik alkalommal játszhat elődöntőt a magyar kupában az SZTE-Szedeák.

Delmagyar.hu

A Szedeák a Falco ellen játssza a kupa elődöntőjét – a szezonban eddig egyedül a szegediek tudták legyőzni a szombathelyi csapatot.

Fotó: Karnok Csaba

Először 25 évvel ezelőtt, 1999-ben másodosztályú csapatként jutott el a legjobb négyig, ahol az Albacomp, majd a Paks ellen szenvedett vereséget, így negyedikként zárt.

2017-ben volt ott ismét a legjobb négy között a Szedeák, ekkora  negyeddöntőben a PVSK legyőzése után jöhetett a Szolnok elleni elődöntő, amelyet ugyan 71–58-ra elveszített a csapat, de a Körmend ellen a bronzmeccset 72–66-ra megnyerte a Szedeák, így megszerezte a klubtörténelem első érmét.

Öt év múlva, 2022-ben, Debrecenben egy ennél is fényesebb éremmel zárt a Szedeák, miután két óriási bravúrt is bemutatott. A nyolc között a Falcót, majd a négy között az Albát győzte le, így jöhetett az első kupadöntő, ahol a Szolnok volt az ellenfél. Három nap alatt a harmadik meccs már soknak bizonyult, a Szolnok 100–72-re nyert, de az ezüstérem óriási sikernek számított a szegediek számára.

A negyedik szereplés pedig idén áprilisban következhet. A szegediek múlt héten az Egis Körmend elleni idegenbeli bravúrral jutottak el a sorozat idei kiírásának legjobb négy csapata közé, ahol majd a Falco KC Szombathely lesz az ellenfelük. Az április 6-7-én esedékes négyesdöntő helyszínének a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a budapesti BOK-csarnokot jelölte ki. A másik ágon Szolnok–NKA Pécs mérkőzést rendeznek, az első napon az elődöntőket, míg másnap a helyosztókat rendezik meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában