Két BL-meccs között egy bajnoki

2024.02.17. 06:00

Aalborg előtt Komlóra utazik a Pick Szeged

Rendezte sorait gyöngyösi vereségét követően az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a Kolstad ellen pedig visszatért a győztes útra. Szerdán este már Aalborgban lépnek pályára a BL-ben Bánhidiék, előtte viszont még Komlóra is elutaznak. Ma 18 órától a baranyaiak ellen játszanak bajnokit.

Becsei Dávid

Imanol Garciandía egy gólt dobott a Kolstad ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Fontos pontokat gyűjtött be a Kolstad ellen a Pick Szeged. Ezzel a győzelemmel hármas holtverseny alakult ki a tabellán, a Kielce, a PSG és a Szeged is tizenhárom pontnál jár. Újabb bravúr esetén akár még előrébb is léphetnek Bombacék, hátrafelé szinte biztosan nem kell már tekinteniük, a továbbjutás meglesz. A sorsolás viszont nem könnyű. Szegedre már csak az élen álló THW Kiel jön, míg a Pick Aalborgba és Párizsba utazik.

Az Európa-bajnokságot magunk mögött hagyva ismét besűrűsödik a program és visszatér a heti két mérkőzés rendszeréhez az OTP Bank-Pick Szeged. A két BL-találkozó közé bajnoki ékelődik, a Komló vendége lesz Kárpáti Krisztián együttese. Ötvennegyedik alkalommal találkozik a két csapat, negyvenkilencszer a Szeged nyert, két-két meccs pedig komlói sikerrel, illetve döntetlennel zárult. A szegediek közlése szerint sérülés miatt Matej Gaber az egykori bányászvárosban biztosan nem áll majd a vezetőedző rendelkezésére.

Tizenöt bajnoki után a Komló a 11. helyen áll a tabellán. Tíz pontot gyűjtött a szegedi származású Marosán György vezetőedző gárdája. A Fejér-B.Á.L. Veszprémet és a Csurgót idegenben győzték le, míg a Tatabánya, Dabas, NEKA trióval szemben otthon tartották a két pontot.

A Komló–OTP Bank-Pick Szeged mérkőzést a szegedi kommunikációs stábja élőben közvetíti majd ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában